autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Cambulă în crustă de cartofi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
Cambula este un peşte de apă de mare adâncime, pescuit în Oceanul Atlantic de Nord., Face parte din familia peştilor plaţi, foarte apreciaţi în gastronomia internaţională pentru gustul delicat şi sofisticat., Pentru astazi m-am gândit să pregătesc ceva simplu, rapid, dar în acelaşi timp gustos şi deosebit..., , 600 g fileuri de cambulă, 400 g cartofi, 20 g amidon alimentar, 3 oua, pătrunjel uscat mărunţit sau pătrunjel verde tocat mărunt, sare, piper proaspăt măcinat, boia dulce de ardei, 3 linguriţe cu hrean ras (de la borcan), 6 linguriţe muştar dulce, vin alb, ulei de măsline, făină, 10 căţei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curăţă de coajă, se spală , se rad pe răzătoarea mare,se trec printr-un jet de apă rece, se scurg ,apoi se storc bine şi se amestecă cu amidonul. Se aşează pe un prosop curat ,se şterg şi se mai lasa câteva minute la zvântat.


Fileurile se trec printr-un jet de apă rece, se şterg şi se ung cu un amestec de muştar, hrean, sare, piper, pătrunjel uscat sau verde după preferinţă,sare după caz şi se lasă câteva minute pentru a pătrunde condimentele în peşte .
Ouăle se bat cu sare, piper, pătrunjel, boia de ardei dulce după gust.

Fileurile se trec mai întâi prin făină, apoi prin ou şi după aceea se învelesc cu cartofii raşi,încercând să se acopere pe toate părţile.
Se aşează fileurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, se stropesc cu vin si ulei de măsline, iar între fileurile de peşte punem căţei de usturoi întregi , necurăţaţi şi se introduce tava în cuptorul încins în prealabil până se rumenesc frumos.
Dacă vă place varinata prăjită, atunci rumeniţi fileurile câteva minute pe fiecare parte în ulei de măsline şi un cubuleţ de unt.
Se pot servi cu merişoare deshidratate, cu suc de lamâie, cu hrean sau cu smântână...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cambulă în crustă de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Farsmac

Farsmac

Pasul 1.Carnea de pui se spala,apoi se fierbe in apa cu baza pt mancaruri,se scoate separat si se

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Macrou cu ciuperci

Macrou cu ciuperci

Peştele îl tai, îl cureţi etc. Ciupercile(champignons) le tai sferuri, ceapa o tai felii, usturoiul

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Multumesc mult pt aprecieri...Pup

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    f interesant !, totusi ?, daca acoprim cambula cu atatea ingtrdiente ?, nu dispare gustul de peste ?, oricum , mie mi-a placut reteta ta !

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Ce bunatate ! Foarte multe informatii utile. Multumesc mult, Valentina !!!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Cambula este un peşte de apă de mare adâncime
  • pescuit în Oceanul Atlantic de Nord.
  • Face parte din familia peştilor plaţi
  • foarte apreciaţi în gastronomia internaţională pentru gustul delicat şi sofisticat.
  • Pentru astazi m-am gândit să pregătesc ceva simplu
  • rapid
  • dar în acelaşi timp gustos şi deosebit...
  • 600 g fileuri de cambulă
  • 400 g cartofi
  • 20 g amidon alimentar
  • 3 oua
  • pătrunjel uscat mărunţit sau pătrunjel verde tocat mărunt
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • boia dulce de ardei
  • 3 linguriţe cu hrean ras (de la borcan)
  • 6 linguriţe muştar dulce
  • vin alb
  • ulei de măsline
  • făină
  • 10 căţei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult pt aprecieri...Pup

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Shrimps mit Gemüze