Cambulă în crustă de cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cambulă în crustă de cartofi

Ingrediente

  • Cambula este un peşte de apă de mare adâncime, pescuit în Oceanul Atlantic de Nord.
  • Face parte din familia peştilor plaţi, foarte apreciaţi în gastronomia internaţională pentru gustul delicat şi sofisticat.
  • Pentru astazi m-am gândit să pregătesc ceva simplu, rapid , dar în acelaşi timp gustos şi deosebit...
  • 600 g fileuri de cambulă
  • 400 g cartofi
  • 20 g amidon alimentar
  • 3 oua
  • pătrunjel uscat mărunţit sau pătrunjel verde tocat mărunt
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • boia dulce de ardei
  • 3 linguriţe cu hrean ras (de la borcan)
  • 6 linguriţe muştar dulce
  • vin alb
  • ulei de măsline
  • făină
  • 10 căţei de usturoi

Mod de preparare

Cartofii se curăţă de coajă, se spală , se rad pe răzătoarea mare,se trec printr-un jet de apă rece, se scurg ,apoi se storc bine şi se amestecă cu amidonul. Se aşează pe un prosop curat ,se şterg şi se mai lasa câteva minute la zvântat.

Fileurile se trec printr-un jet de apă rece, se şterg şi se ung cu un amestec de muştar, hrean, sare, piper, pătrunjel uscat sau verde după preferinţă,sare după caz şi se lasă câteva minute pentru a pătrunde condimentele în peşte .

Ouăle se bat cu sare, piper, pătrunjel, boia de ardei dulce după gust.

Fileurile se trec mai întâi prin făină, apoi prin ou şi după aceea se învelesc cu cartofii raşi,încercând să se acopere pe toate părţile.

Se aşează fileurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, se stropesc cu vin si ulei de măsline, iar între fileurile de peşte punem căţei de usturoi întregi , necurăţaţi şi se introduce tava în cuptorul încins în prealabil până se rumenesc frumos.

Dacă vă place varinata prăjită, atunci rumeniţi fileurile câteva minute pe fiecare parte în ulei de măsline şi un cubuleţ de unt.

Se pot servi cu merişoare deshidratate, cu suc de lamâie, cu hrean sau cu smântână...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise