autor:

kok miori

» » Paste si pizza

Caneloni in sos de rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
ptr 5 portii, 1cutie de caneloni- tuburi de pasta ptr umplut-barilla, 500 gr brinza de vaci, 100 gr de brinza putin sarata, 20 de masline verzi fara samburi taiate marunt, putin marar sau zaatar, putina nucsoara, , ptr sos, 1cutie de rosii taiate cuburi 400 gr, 4-5 linguri de bulion, 2-3 catei de usturoi, 1pahar cu apa, 200 gr de parmezan sau alta brinza galbena.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intai pregatim sosul -Intr-o cratita adinca incalzim 2 linguri ulei de masline si punem usturoiul zdrobit prajim 1 minut si adaugam rosiile cuburi si amestecam bine adaugam apa si bulionul si lasam sa fiarba citeva minute se adauga sare,1lingura de zahar ,piper,oregano si busuioc uscat si lasam sa fiarba la foc potrivit
pina sosul incepe sa scada putin si se ingroase dar nu prea mult.
Se amesteca brinzeturile cu un ou se adauga maslinele si condimentele si se umplu tuburile cu brinza.
Intr-un pyrex mare se toarna din sosul de rosii pe toata suprafata pyrexului se aseaza caneloni una linga alta dar nu prea strins-se aseaza totul intr-un singur strat-se toarna sos peste caneloni sa acopere toata tava cu sos si se presoara cu parmezan deasupra.
Se acopera pyrexul cu folie de aluminium si se da la copt la 180 de grade ptr 30 minute -dupa 20 de minute se scoate aluminium si se lasa sa se rumeneasca putin.Se mai lasa putin in cuptorul stins dupa care se servesc calde .Ies minunate si daca ramin se pot reincalzi la micro-unde.
Este preferabil de intrebuintat pasta barilla ptr ca tuburile nu trebuie fierte inainte de a fi umplute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caneloni in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatelle cu somon si lime

Tagliatelle cu somon si lime

Somonul se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie,

6 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Fusilli cu rosii, mozzarella si usturoi

Fusilli cu rosii, mozzarella si usturoi

Mod de preparare Se pune apa la fiert. Se adauga in apa putina sare, se lasa sa clocoteasca apa,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Am profitat de sezon si am facut umplutura din urda, spanac inabusit scurt in unt si usturoi, respectiv bucatele de cabanos. Amintindu-mi de lasagna, am preferat sa fac un sos alb (bechamel) in locul celui de tomate (prea frecvent folosit la orice tip de paste!), peste care am presarat parmezan ras... A fost o prea placuta surpriza culinara inclusiv pentru mine, care mi-am permis sa "inventez" aceasta forma de prezentare...

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugeniu Popa Popovici , 29 august 2013

    cele , ai bume sunt cele see you ragu di carni!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

    Deliciosi,imi plac la nebunie mai ales daca sunt cu branza si spanac,cu parmigiano deasupra.......o nebunie.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

    Ce bine arata ! cu siguranta sant bune tare. *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • ptr 5 portii
  • 1cutie de caneloni- tuburi de pasta ptr umplut-barilla
  • 500 gr brinza de vaci
  • 100 gr de brinza putin sarata
  • 20 de masline verzi fara samburi taiate marunt
  • putin marar sau zaatar
  • putina nucsoara
  • ptr sos
  • 1cutie de rosii taiate cuburi 400 gr
  • 4-5 linguri de bulion
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1pahar cu apa
  • 200 gr de parmezan sau alta brinza galbena.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

Deliciosi,imi plac la nebunie mai ales daca sunt cu branza si spanac,cu parmigiano deasupra.......o nebunie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza facuta in casa