autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Paste si pizza

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Ingrediente
250 g canelloni, 150 g parmezan(cascaval ras), , - pentru sosul Bolognese:, 500 g carne tocata amestec, 2 linguri ulei de masline, 200 g kaiser, 2 fire ceapa verde, 1 ceapa rosie, 1 morcov mare, 1/2 gogosar, 1/2 telina, 5-6 catei usturoi, 200 ml rosii tocate, 100 g pasta tomate, 1 lingurita oregano, patrunjel verde tocat, sare, piper, verdeturi italiene, , - pentru sosul Bechamel, 800 ml lapte fiert, 100 g unt, 2-3 linguri faina, nucsoara macinata, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici.
Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem intr-o tigaie Delimano la sotat cu doi stropi de ulei.Lasam kaiserul sa se perpeleasca bine pe toate partile.Cand e bine rumenit ,adaugam carnea tocata, putin cate putin ,sa se poata praji bine pe toate partile.
Intre timp preparam sosul Bechamel, punand untul la topit,la foc mic, intr-o tigaie.Adaugam apoi faina si amestecam pina isi schimba faina putin culoarea. Luam tigaia de pe foc si adaugam putin cate putin laptele, sa nu se faca cocoloase.
Punem din nou cratita pe foc si lasam sa dea in clocot cateva minute pina se ingroasa sosul.
Asezonam sosul cu sare, piper, vegeta de casa si nucsoara, il acoperim sa nu faca pojghita si il tinem la cald.
Continuam cu sosul Bolognese, adaugand morcovul si telina rase.Adaugam si usturoiul dat prin presa sau ras, invartim sa se omogenizeze, adaugam pasta de tomate si rosiile tocate.Lasam 5 minute sa dea in clocot, dupa care stingem focul.Patrunjelul verde proaspat tocat il presaram deasupra, amestecam sa se omogenizeze si adaugam si oregano.
Intr-un vas mai larg , punem la fiert apa cu o lingurita cu sare. Cand apa clocoteste adaugam canelloni si ii lasam sa fiarba 4 minute, nu mai mult , pentru ca altfel se rup.
Strecuram apa de pe ei, ii dam sub un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga.
Luam cate un canelloni si il umplem cu sosul Bolognese.Procedam la fel pina ii umplem pe toti.
Intr-un vas termorezistent- Pyroflam - uns cu unt si presarat cu pesmet punem un polonic de sos Bechamel, apoi asezam canelloni unul linga altul. Eu nu i-am suprapus, am ales sa ii fac in doua vase.
Punem deasupra restul sosului Bechamel, presaram parmezanul si cateva fire de boia , pentru culoare, apoi dam vasele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand cascavalul se rumeneste frumos, cam 30-40 de minute.
Servim canelloni ca atare sau cu adaus de ketchup de casa.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 2 linguri de faina, 8 linguri de apa calda din cele

5 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza
Pizza rulata

Pizza rulata

Se pune apa calduta (37-40 °C) intr-un castron unde dizolvam drojdia, zaharul si sarea. Se adauga

3 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Muresan Bianca , 09 decembrie 2013

    e delicioasa

  • Fara foto

    Iuliana Pirv , 27 octombrie 2013

    Super!

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Cred ca e foarte bun!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Intr-adevar este o minunatie!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Arata super bine !!! Si ce gustosi i-ai facut !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Ce minunatii faci tu acolo Sidy? Un adevarat festin. Delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g canelloni
  • 150 g parmezan(cascaval ras)
  • - pentru sosul Bolognese:
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g kaiser
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mare
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 telina
  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml rosii tocate
  • 100 g pasta tomate
  • 1 lingurita oregano
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • verdeturi italiene
  • - pentru sosul Bechamel
  • 800 ml lapte fiert
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Cris (Chef de cuisine)

Cred ca e foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghetti cu sos si chiftelute Spaghetti cu sos si chiftelute

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, cu pâinea, cimbru, sare şi piper

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pizza