autor:

vera

» » Paste si pizza

Cannelloni cu branza si sunca de praga

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2009

Ingrediente
250g foi de lasagna uscate, 200g branza dulce(ricotta), 300g mozzarella cuburi, 2 galbenusuri, 120g sunca de praga, 60g parmezan, 800g rosii in bulion, -1 ceapa mica, nucsoara(un varf cutit),sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecati branza, jambonul taiat fideluta, galbenusurile, jumatate din parmezan, sare, piper, nucsoara, mozzarella taiata cubulete; se amesteca totul si se lasa o jumatate ora in frigider;



Intre timp pasta se fierbe in apa fierbinte cu sare, cam 5-6 minute (al dente), se scoate in apa rece, se scurge bine, se pune deoparte intr-o tava unsa cu ulei, cu atentie sa nu se lipeasca intre ele;



Sosul: ceapa se toaca marunt, se caleste in ulei de masline (2 linguri), se adauga rosiile in bulion taiate in 4, 2-3 frunze de busuioc, se coace totul 15 minute, la sfarsit se sareaza, pipereaza dupa gust;



Foile de lasagna se aseaza pe un fund curat, daca sunt mici se lasa intregi, daca sunt mari se taie pe jumatate, se umplu cu crema preparata anterior, se ruleaza;



Se umplu toate foile, dupa care se aseaza intr-o tava (unsa cu unt ) in modul urmator: un strat de cannelloni, un strat de suc de rosii, un strat de parmezan. Se continua pana se termina pasta, ultimul strat va fi de suc de rosii si parmezan;



Tava se acopera cu foaie de aluminiu, se introduc in cuptorul cald 200°C timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza aluminiu si se mai coc 10 minute.



Se servesc cu parmezan deasupra, se decoreaza cu busuioc, se servesc calde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu branza si sunca de praga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
clatite la felul intai

clatite la felul intai

Sbateti impreuna laptele cu ouale adaugati sarea ,faina si untul topit pana devine o compozitie omogena

15 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Lasagne

Lasagne

Se pune carnea la calit. Sos bolognese: Se curata legumele, se taie marunt si se pun la calit,

6 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2012

    o reteta excelenta bv bv bv bv

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Merita incercata !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Superb,felicitari.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      buna,merita incercata.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Pregatesc si asa cum spui tu, dar in acesta reteta am folosit lasagna verde si alba pe care o aveam deja in casa! Iar cannelloni pregatiti sunt ft tari nu-mi plac!

    • Fara foto

      marcela ianovici , 20 august 2009

      Nu este mai simplu sa cumperi o cutie de cannelloni si sa-i umpli direct folosind o punga taiata intr-un colt? Eu asa procedez si cand ii umplu cu carne. Altfel totul este super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 250g foi de lasagna uscate
  • 200g branza dulce(ricotta)
  • 300g mozzarella cuburi
  • 2 galbenusuri
  • 120g sunca de praga
  • 60g parmezan
  • 800g rosii in bulion
  • -1 ceapa mica
  • nucsoara(un varf cutit),sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

christyansen (Chef de cuisine)

o reteta excelenta bv bv bv bv

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Flammekueche/ Tarta alsaciana