autor:

Lia Maria

» » Paste si pizza

Cannelloni cu carne de pui

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 octombrie 2013

Ingrediente
16 cannelloni (paste tubulare mari), 100g parmesan razuit, Sos de rosii:, 30ml ulei, 4 catei mari de usturoi, ½ lingurita fulgi de chilli, 800g rosii conservate, 1 lingura frunze de patrunjel prospat, 100ml smantana pt gatit, Sare, Sos béchamel:, 50g unt, 30g faina, 250ml lapte, 1 varf lingurita piper alb, ½ lingurita sare, 1 varf cutit pudra de nucsoara, Umplutura:, 30ml ulei, 4 catei mari de usturoi, 1 ceapa mare, 600g carne de pui (eu am maruntit-o in robot), 2 linguri mari sos bechamel, 2 linguri smantana pt gatit, Sare, Piper, nucsoara

Dificultate: Medie Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Incepem cu prepararea sosuri-lor : pentru sosul de rosii, incingem uleiul, adaugam usturoiul tocat marunt, fulgii chilli, lasam 1’ apoi adaugam rosiile ( eu le-am mixat in robot inainte). Condimentam cu sare si piper si fierbem cam 10’. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Pentru sosul béchamel: topim untul intr-o tigaie pe foc mic, adaugam faina si amestecam bine cu telu-l aprox 1’, apoi adaugam laptele fierbinte, incet si amestecand continuu. Trebue sa obtinem o crema fina fara cocoloase . Condimentam cu sare, piper si nucsoara, mai lasam sa dea cateva clocote si luam de pe foc.
Pentru umplutura: Incingem uleiul, calim ceapa si usturoiul tocat, adaugam carnea si calim impreuna pana ce isi schimba culoarea. Condimentam cu sare, piper si nucsoara, adaugam sosul bechamel si smantana care vor ajuta la legarea umpluturii, apoi luam de pe foc.
Punem intr-o oala incapatoare apa, adaugam 1 lingurita rasa de sare, dam la fiert si cand da in clocot adaugam caneloni pe care-i lasam 5’, ii fierbem doar pe jumatate, dupa care ii luam de pe foc si ii strecuram.
Restul de sos bechamel il amestecam cu sosul de rosii.
Luam o tava (sau doua mai mici, cum am procedat eu), adaugam cateva linguri de sos ( amestecul de rosii cu bechamel-ul ramas), umplem rand pe rand canelonii, (cu o lingurita) apoi ii asezam culcati in tava. Acoperim pastele umplute cu restul de sos, presaram deasupra parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu, aproximativ 20-25’, mai exact pana se formeaza o crusta deasupra. Servim pastele calde !
Ps:daca pregatim sosu-rile din timp (chiar si cu o zi inainte) durata prepararii se reduce la mai putin de o ora.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
pizza taraneasca cu specific romanesc

pizza taraneasca cu specific romanesc

se prepara coca la fel ca o coca de paine obisnuita; se unge o tava cu putin ulei si se intinde

10 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 2 linguri de faina, 8 linguri de apa calda din cele

5 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Mohor , 26 noiembrie 2014

    Sono buoni .

  • Fara foto

    Iuliana Balasa , 20 februarie 2014

    Am facut de multe ori ,dar fara a fierbe pastele .Pregatesc carnea ,le umplu ,le asez in tava pun sosul si dau la cuptor pana s-au inmuiat .Srtopesc cu parmezan si mai dau cateva minute la cuptor .Sunt minunate !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    ma bucur ca il preparati si ca va place si voua acest fel de mancare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      delicioase...

    • Iuliana_Simionescu

      Iuliana_Simionescu (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      si eu fac dar din peste este delicio

    • Fara foto

      Adriana Holunga , 28 octombrie 2013

      Si eu fac acest fel de mancare, este foarte bun, doar ca folosesc foi de lasagnie si impachetez ca pe clatite.

    • Fara foto

      Atena Pop , 25 octombrie 2013

      Eu fac si sunt minunate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 16 cannelloni (paste tubulare mari)
  • 100g parmesan razuit
  • Sos de rosii:
  • 30ml ulei
  • 4 catei mari de usturoi
  • ½ lingurita fulgi de chilli
  • 800g rosii conservate
  • 1 lingura frunze de patrunjel prospat
  • 100ml smantana pt gatit
  • Sare
  • Sos béchamel:
  • 50g unt
  • 30g faina
  • 250ml lapte
  • 1 varf lingurita piper alb
  • ½ lingurita sare
  • 1 varf cutit pudra de nucsoara
  • Umplutura:
  • 30ml ulei
  • 4 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 600g carne de pui (eu am maruntit-o in robot)
  • 2 linguri mari sos bechamel
  • 2 linguri smantana pt gatit
  • Sare
  • Piper
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

ma bucur ca il preparati si ca va place si voua acest fel de mancare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Taitei de casa