1. amestecati amidonul cu praful de copt
2. radeti ciocolata
3. frecati untul, pana devine o crema spumoasa,adaugand 85 g zahar in mod gradat
4. bateti galbenusurile cu celelalte 85g zahar pana devin o crema omogena
5. albusurile le batem separat, pana devin batoase
6. la compozitia de unt adaugam putin cate putin faina de migdale,amidonul si praful de copt, si cele 2 linguri de lapte;
7. deci adaugam compozitia de galbenusuri batute, ciocolata rasa iar spre sfarsit migdalele macinate dar prajite in prealabil
8. omogenizam compozitia si adaugam albusurile spuma, amestecand cu atentie de sus jos;
-ungem o tava cu unt,pudram cu faina, turnam compozitia in tava si coacem pentru 25 minute la o temperatura de 170°C;
-cand o scoatem din cuptor,o lasam putin sa se racoreasca dupa care pregatim:
Ganache de ciocolata:
# 250ml frisca lichida
# 200g ciocolata
# topim ciocolata cu atentie chiar si in cuptorul cu microunde,putere nu mai mare de 350W
# fierbem frisca lichida,si o turnam peste ciocolata topita ,asteptam 5 minute dupa care cu un mixer electric batem pana compozitia devine matasoasa;
-cu aceasta ganache intepam tortul din loc in loc,cu o sirrinnga speciala pt dulciuri sau un sprit,iar deasupra o acoperim cu restul de ganache;
-se introduce la frigider dupa care se poate servi.
Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakesCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii