Caprese cu migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Caprese cu migdale

Ingrediente

  • # 250g faina de migdale
  • # 60g migdale macinate
  • # 160g unt moale
  • # 170g zahar (85+85)
  • # 4 oua
  • # 35g amidon
  • # 30g ciocolata amara
  • # 1 lingurita praf de copt
  • # 2 linguri lapte

Mod de preparare

1. amestecati amidonul cu praful de copt

2. radeti ciocolata

3. frecati untul, pana devine o crema spumoasa,adaugand 85 g zahar in mod gradat

4. bateti galbenusurile cu celelalte 85g zahar pana devin o crema omogena

5. albusurile le batem separat, pana devin batoase

6. la compozitia de unt adaugam putin cate putin faina de migdale,amidonul si praful de copt, si cele 2 linguri de lapte;

7. deci adaugam compozitia de galbenusuri batute, ciocolata rasa iar spre sfarsit migdalele macinate dar prajite in prealabil

8. omogenizam compozitia si adaugam albusurile spuma, amestecand cu atentie de sus jos;

-ungem o tava cu unt,pudram cu faina, turnam compozitia in tava si coacem pentru 25 minute la o temperatura de 170°C;

-cand o scoatem din cuptor,o lasam putin sa se racoreasca dupa care pregatim:

Ganache de ciocolata:

# 250ml frisca lichida

# 200g ciocolata

# topim ciocolata cu atentie chiar si in cuptorul cu microunde,putere nu mai mare de 350W

# fierbem frisca lichida,si o turnam peste ciocolata topita ,asteptam 5 minute dupa care cu un mixer electric batem pana compozitia devine matasoasa;

-cu aceasta ganache intepam tortul din loc in loc,cu o sirrinnga speciala pt dulciuri sau un sprit,iar deasupra o acoperim cu restul de ganache;

-se introduce la frigider dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise