autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

CARAS PRAJIT

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
caras proaspat, faina, malai, sare, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

17 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata,se spala,se zvanta bine,se fac crestaturi pe fiecare parte a pestelui la distanta de 1-2 cm.Cei care nu au restrictie la sare,il pot sara inainte de prajire.
Pestele se da prin faina amestecata cu malai si se prajeste in ulei incins pe ambele parti.Fiind crestat,pestele va fi patruns foarte bine.Se scoate pe hartie absorbanta,apoi poate fi servit cu zeama de lamaie sau mujdei de usturoi.Merge foarte bine si o mamaliguta...
Daca ti-a placut reteta noastra "CARAS PRAJIT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Caras prajit

Caras prajit

Fiecare caras l-am curatat de mate, i-am spalat bine si i-am lasat la scurs. Apoi i-am dat cu sare.

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Caras prajit

Caras prajit

Bucatile de caras se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anita Birleanu , 13 august 2013

    foarte bun , fac acum...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

    Da, si eu crestez pestele doar pe coloana principala si iese f bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

    Este un hobby si pentru mine.Ca si gatitul ma relaxeaza foarte mult.E o placere...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Vali ...tu ai pescar in familie ??? Ca eu am...doi si al treilea ...cred ca azi maine incepe si el ! Minunat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

17 voturi

Ingrediente

  • caras proaspat
  • faina
  • malai
  • sare
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

lumi (Chef de cuisine)

Da, si eu crestez pestele doar pe coloana principala si iese f bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
File de peste,prajit