autor:

Adela Zilahi

» » Mancaruri cu carne

Carnati in vin cu sos de mere

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Ingrediente
300 ml vin alb sec, 250 gr carnati de porc, 1/2 ceapa alba, 2 mere de desert crocante, 70 gr unt la temperatura camerei, 2 linguri zahar, 1/2 baton scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se da vinul in clocot intr-o cratita mica si se fierb carnatii, la foc mic, 10 min.
Intre timp se curata ceapa si se da pe razatoare, se curata de coaja si de cotor merele, se taie in patru , apoi se feliaza.
Se topeste incet o parte din unt intr-o tigaie; se aduc carnatii din cratita, pastrand vinul in care au fiert, si se prajesc la foc mic, pana se rumenesc.
Intre timp, se adauga jumatatea de ceapa in vin impreuna cu merele, se toarna o cescuta de apa, se adauga zaharul, scortisoara si restul de unt. Se da amestecul in clocot, se face focul mic si se fierbe incet pana ce merele se fragezesc, iar lichidul capata consistenta unui sirop.
Se servesc carnatii cu acest sos de mere. Se poate servii cu piure de cartofi, salata verde si ceapa glasata sau varza de Bruxelles calita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati in vin cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paella  ( Paella valenciana)

Paella ( Paella valenciana)

Paella este o mancare tipic spaniola . Se intalneste pe tot cuprinsul Spaniei , fiind printre cele

43 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe cacciatore

Pulpe cacciatore

Pulpelor spalate li se inlatura pielita si se prajesc intr-un wok in putin ulei pina se rumenesc

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Miclea Gheorghe , 15 iunie 2014

    carnati (de casa) am fiert in vin (de tara) si am dat sa guste chiar unui bucatar care nici macar nu auzise de asa ceva. A "inebunit"!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300 ml vin alb sec
  • 250 gr carnati de porc
  • 1/2 ceapa alba
  • 2 mere de desert crocante
  • 70 gr unt la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 baton scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj