Carne de oaie cu legume la cuptor

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Carne de oaie cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 1 bucata carne de oaie cu os
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura mustar
  • 3 linguri otet balsamic
  • 3 linguri pasata de rosii
  • sare
  • piper
  • boabe de piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pahar vin rosu

Mod de preparare

Spalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari.

Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite.

Intr-un bol amestecam carnea, ceapa, morcovul, boabele de piper, sare, dafinul, otetul balsamic si cateva linguri de vin.

Amestecam totul, acoperim cu folie si dam la frigider peste noapte.

Dovlecelul il spalam si il taiem bucati mai mari, ardeiul kapia il curatam de seminte, il taiem.

Amestecam mustarul cu sare, piper, boiaua de ardei si cimbru, scoatem carnea din bol si cu acest amestec masam putin bucatile de carne.

Intr-un vas yena punem dovlecelul, ardeiul kapia, ceapa si morcovul care au stat cu carnea la macerat.

Asezam bucatile de carne, ici colo dam drumul la pasata, apoi punem si usturoiul curatat si taiat feliute.

Turnam vinul, punem si o cana de apa, acoperim vasul.

Il introducem in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita.

Pentru 2 ore, 2 ore si ceva lasam carnea sa se patrunda, apoi o descoperim si o mai lasam 15-20 de minute, sa prinda o crusta usor crocanta deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise