autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde

Autor: nela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Ingrediente
Pentru 2 portii, 450 grame carne de pasare, 4 cartofi albi, mijlocii, 80 grame fasole pastai, 30 grame unt, sare, 1 lingura ulei floarea soarelui, o crenguta de cimbru, piper negru macinat, o foaie de dafin, 2 catei de usturoi, muraturi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la prajit intr-o lingura de ulei incins.
Se rumeneste pe ambele parti. Turnati peste ea o cana de 250 grame apa calduta si lasati-o la fiert impreuna cu o foaie de dafin, piper, cimbru si 2 catei de usturoi fara coaja, striviti cu latul cutitului si putina sare.
Intre timp, curatati cartofii de coaja. Ii spalati si ii puneti la fiert cu putina sare.
Puneti o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si cand apa clocoteste dati drumul in ea pastailor de fasole verde.
Din cartofi se face piureul clasic frecat cu unt si il puneti imediat in inelul din inox pe farfuria in care veti serviti mancarea. Scurgeti fasolea bine de apa si asezati o parte din ea in inel peste cartofi.
Asezati carnea in farfurie si scoateti inelul. Se toarna cu lingura sosul (strecurat de mirodenii) lasat de carne, peste garnitura.
Se servestte cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole cu carnat la gratar

Iahnie de fasole cu carnat la gratar

Fasolea se alege si se pune de cu seara in apa calda, acest lucru face sa scada timpul de fierbere.

7 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Caltabosi

Caltabosi

Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion, se razuie cu grija si se tin in

19 voturi    13 comentarii
5h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

    mmm.................buna trebuie sa fie.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Gustos si frumos prezentat ! *****

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Multumesc! Este o mancare simpla, dar aranjarea farfuriei o scoate din anonimat. Te scoli de la masa de pranz cu senzatia ca ai mancat bine si esti multumita, desi nu ai servit decat piure cu carne si fasole verde.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 20 februarie 2013

      Pe langa ca este buna, arata si foarte frumos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • 450 grame carne de pasare
  • 4 cartofi albi
  • mijlocii
  • 80 grame fasole pastai
  • 30 grame unt
  • sare
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • o crenguta de cimbru
  • piper negru macinat
  • o foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • muraturi

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

maria mihalache (Chef de cuisine)

mmm.................buna trebuie sa fie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tochitura