autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde

Autor: nela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Ingrediente
Pentru 2 portii, 450 grame carne de pasare, 4 cartofi albi, mijlocii, 80 grame fasole pastai, 30 grame unt, sare, 1 lingura ulei floarea soarelui, o crenguta de cimbru, piper negru macinat, o foaie de dafin, 2 catei de usturoi, muraturi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la prajit intr-o lingura de ulei incins.
Se rumeneste pe ambele parti. Turnati peste ea o cana de 250 grame apa calduta si lasati-o la fiert impreuna cu o foaie de dafin, piper, cimbru si 2 catei de usturoi fara coaja, striviti cu latul cutitului si putina sare.
Intre timp, curatati cartofii de coaja. Ii spalati si ii puneti la fiert cu putina sare.
Puneti o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si cand apa clocoteste dati drumul in ea pastailor de fasole verde.
Din cartofi se face piureul clasic frecat cu unt si il puneti imediat in inelul din inox pe farfuria in care veti serviti mancarea. Scurgeti fasolea bine de apa si asezati o parte din ea in inel peste cartofi.
Asezati carnea in farfurie si scoateti inelul. Se toarna cu lingura sosul (strecurat de mirodenii) lasat de carne, peste garnitura.
Se servestte cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

    mmm.................buna trebuie sa fie.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Gustos si frumos prezentat ! *****

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Multumesc! Este o mancare simpla, dar aranjarea farfuriei o scoate din anonimat. Te scoli de la masa de pranz cu senzatia ca ai mancat bine si esti multumita, desi nu ai servit decat piure cu carne si fasole verde.

    • mira (Chef de cuisine) , 20 februarie 2013

      Pe langa ca este buna, arata si foarte frumos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • 450 grame carne de pasare
  • 4 cartofi albi
  • mijlocii
  • 80 grame fasole pastai
  • 30 grame unt
  • sare
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • o crenguta de cimbru
  • piper negru macinat
  • o foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • muraturi

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

8 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

maria mihalache (Chef de cuisine)

mmm.................buna trebuie sa fie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla