Carne de porc la Crock Pot

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Carne de porc la Crock Pot

Ingrediente

  • 4 bucati de carne de porc taiate cam de 2 cm grosime
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingurita zahar (eventual brun)
  • 1 lingurita amidon de porumb/cartofi
  • 1/4 pahar de vin rosu
  • 2 pahare de supa de pui (sau vita)
  • 1 frunza de dafin
  • cateva frunze de busuioc
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se pune sare si piper pe bucatile de carne, iar apoi se pun intr-o tigaie incinsa, impreuna cu 3-4 linguri de ulei. Se prajesc 3-4 min pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie si se pune un prosop peste ele, pt a se pastra calde. In grasimea ramasa in tigaie se adauga ceapa taiata marunt si se caleste pana cand isi schimba culoarea in auriu. Adaugati usturoiul pisat si mai caliti pt un minut. Adaugati vinul si amestecati bine, pt a se desprinde bucatile de prajeala ramase pe fundul tigaii. Se adauga zaharul si se amesteca din nou. Dizolvati amidonul de porumb/cartofi in supa de pui/vita rece si adaugati peste sos. Lasati sa fiarba pana cand da in clocot. Acum sosul trebuie sa fie ingrosat.

Adaugati bucatile de carne de porc prajite in Slow Cooker, impreuna cu sosul lasat de carne in farfurie, adaugati amestecul de vin, peste carne, si adaugati cateva fire de patrunjel tocat marunt si cateva frunze de busuioc, precum si frunza de dafin. Se asezoneaza de sare si piper dupa gust. Se pune capacul bine si se lasa pe High pt 4 ore sau pe Low pt 7 ore.

Mancarea se serveste cu piure de cartofi/conopida sau orez, alaturi de cateva muraturi

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor