autor:

valentina ionita

» » Fripturi

CARNE DE PORC LA TAVA CU LEGUME

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
Puteti folosi cateva cotlete cu sau fara os sau cateva felii de pulpa de porc(in functie de numarul de portii ), o lingura chimen (seminte), o lingura boabe de coriandru, cimbru,oregano, 1-2 vinete, 4-5 cartofi, 4-5 rosii, 10 catei de usturoi, 3-4 foi de dafin, Pentru marinata:, 300-400 ml apa fiarta, un pahar cu vin alb, zeama de lamaie dupa gust, 10 boabe de piper negru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Vinetele se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei de masline.Se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se scurge de surplusul de ulei.
Boabele de coriandru si semintele de chimen se rumenesc putin intr-o tigaie pentru a se pisa mai usor,dupa care se amesteca cu oregano si cimbru dupa gust.
Bucatile de carne de porc se spala,se zvanta,se bat putin daca este cazul, se ung foarte bine pe fiecare parte cu ulei de masline si cu amestecul de condimente obtinut(coriandru,chimen,cimbru,oregano).Se aseaza in tava si de jur imprejur si printre bucatile de carne se aseaza jumatati de cartofi,rosii intregi, cateii de usturoi tot intregi,foi de dafin,vinetele,apoi se toarna putin ulei de masline si marinata.Se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor.Din cand in cand friptura si legumele se mai stropesc cu sosul din tava,iar daca mai este cazul mai adaugati putina apa fiarta si vin.Cand este aproape gata puteti lasa tava fara folie pentru a se rumeni mai frumos...
Daca ti-a placut reteta noastra "CARNE DE PORC LA TAVA CU LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rata pe varza

Rata pe varza

Carnea de raţă asigură dezvoltarea organismului, un sistem digestiv şi nervos sănătos. Aceasta

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Pui la cuptor cu garnitura de cartofi copti

Pui la cuptor cu garnitura de cartofi copti

Se spala puiul, se introduce in punga Knorr impreuna cu ceapa taiata cubulete, 4-5 catei de usturoi,

5 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Multumesc...Trebuie incercata,este un deliciu. si n-o sa regretati alegerea facuta...

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Suna delicios ! Trebuie sa o incerc si eu!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Multumesc mult de tot pentru aprecierile si comentariile postate...

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Se consuma prea repede ! Multumim pentru reteta !

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Un deliciu!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Cred ca e tare bun,

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Cred că e tare bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Puteti folosi cateva cotlete cu sau fara os sau cateva felii de pulpa de porc(in functie de numarul de portii )
  • o lingura chimen (seminte)
  • o lingura boabe de coriandru
  • cimbru,oregano
  • 1-2 vinete
  • 4-5 cartofi
  • 4-5 rosii
  • 10 catei de usturoi
  • 3-4 foi de dafin
  • Pentru marinata:
  • 300-400 ml apa fiarta
  • un pahar cu vin alb
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 10 boabe de piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...Trebuie incercata,este un deliciu. si n-o sa regretati alegerea facuta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpe la punga cu legume