CARNE DE PORC LA TAVA CU LEGUME

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Puteti folosi cateva cotlete cu sau fara os sau cateva felii de pulpa de porc(in functie de numarul de portii )
  • o lingura chimen (seminte)
  • o lingura boabe de coriandru
  • cimbru,oregano
  • 1-2 vinete
  • 4-5 cartofi
  • 4-5 rosii
  • 10 catei de usturoi
  • 3-4 foi de dafin
  • Pentru marinata:
  • 300-400 ml apa fiarta
  • un pahar cu vin alb
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 10 boabe de piper negru

Mod de preparare

Vinetele se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei de masline.Se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Boabele de coriandru si semintele de chimen se rumenesc putin intr-o tigaie pentru a se pisa mai usor,dupa care se amesteca cu oregano si cimbru dupa gust.

Bucatile de carne de porc se spala,se zvanta,se bat putin daca este cazul, se ung foarte bine pe fiecare parte cu ulei de masline si cu amestecul de condimente obtinut(coriandru,chimen,cimbru,oregano).Se aseaza in tava si de jur imprejur si printre bucatile de carne se aseaza jumatati de cartofi,rosii intregi, cateii de usturoi tot intregi,foi de dafin,vinetele,apoi se toarna putin ulei de masline si marinata.Se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor.Din cand in cand friptura si legumele se mai stropesc cu sosul din tava,iar daca mai este cazul mai adaugati putina apa fiarta si vin.Cand este aproape gata puteti lasa tava fara folie pentru a se rumeni mai frumos...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise