autor:

licu pop

» » Fripturi

Carne de vita in bait de vanat

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
Bait:, 1 l de vin rosu dulce, 1 pahar de otet de calitate, 1 l de apa, o ceapa rasa mare, un morcov ras mediu, o telina rasa mica, 2 capatini de usturoi, 2-3 linguri de miere, 2-3 foi de dafin, 2-3 crengi de cimbru, boabe de ienibahar, sare piper condiment, carnea:, coaste de manzat, cotlet de manzat, slanina de porc

Dificultate: Medie Timp: 2h 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Se fierbe vinul la foc iute si se adauga toate ingredientele,Se fierbe pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit se toarna peste carne.Se lasa la macerat intre 12 si 24 ore.
Carnea se stoarce de bait si se pune intr-o tava cu putin ulei si 200 gr de apa.Peste carne se pune slanina taiata feli.Se tine la cuptor c-am 1h si 40 min.Daca mai este nevoie se pune putina apa(calda!!).Se poate servi cu cartofi pai si cu o sala de primavara.(pont:se poate face si pe gratar daca am fiert-o ca 35-40 min)
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita in bait de vanat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Iepure umplut, servit cu sos

Iepure umplut, servit cu sos

Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine

16 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Frigarui de porc la gratar(2 portii)

Frigarui de porc la gratar(2 portii)

Se taie carnea cubulete la fel si legumele,apoi se pun pe betele de frigarui (un cub carne,unul

1 vot    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super buna !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Delicios!

  • Fara foto

    murigneau , 11 aprilie 2010

    Simply the best! Baitul asta face minuni.Felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      O delicatesa!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Foarte aromata friptura ta.Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 50 min

11 voturi

Ingrediente

  • Bait:
  • 1 l de vin rosu dulce
  • 1 pahar de otet de calitate
  • 1 l de apa
  • o ceapa rasa mare
  • un morcov ras mediu
  • o telina rasa mica
  • 2 capatini de usturoi
  • 2-3 linguri de miere
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 crengi de cimbru
  • boabe de ienibahar
  • sare piper condiment
  • carnea:
  • coaste de manzat
  • cotlet de manzat
  • slanina de porc

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de miel la cuptor