autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Carne portugheza

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
Pt.2 pax:jumate kg.cartofi,jumate kg.bucati de carne,4-5 dinti de usturoi, lingurite pasta de ardei,sare,piper,1-2 foi de dafin,1 canita vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Cartofii se taie cubulete.Carnea se amesteca bine cu usturoiul pisat,piper,pasta,sare am pus f. putina (deoarece si pasta de ardei contine sare)dafin,se acopera cu vin si se lasa la frigider cel putin 1 ora.Timp suficient pt a pregati un desert!Dupa ce a trecut timpul,cartofi se prajesc in ulei,se lasa la scurs pe o hartie absorbanta.Carnea se scurge f.bine de lichid,se pune la prajit in putin ulei,se pune capac.Dupa cateva min.se adauga restul de lichid si se pune capac.Se lasa sa scada.Peste se pun cartofii si se amesteca bine,se mai lasa pe foc cateva min.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne portugheza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PULPE COAPTE LA CUPTOR

PULPE COAPTE LA CUPTOR

Se spala bine pulpele. Condimentele se amesteca si se freaca bine-bine carnea cu amestecul de condimente.

5 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi
Snitele de vacã în sos de wiskey (Bifes de Vitela com Molho de Uísque)

Snitele de vacã în sos de wiskey (Bifes de Vitela com Molho de Uísque)

1) Condimenteazã carnea proaspãtã cu sare si piper. Pune la prãjit in uleiul de masline; eu

3 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Un deliciu,dupa cum arata,mmmm.Ai votul meu si toate stelutele.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Delicioasa si aromata.Ai votul meu.

  • Fara foto

    Angy , 02 martie 2010

    In partea de sud a tarii, aceasta carne portugheza este foarte apreciata ,dar este o diferenta:la sfarsitul prepararii se mai adauga masline negre si muraturi taiate foarte fin.Este foarte gustoasa!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      imi place reteta.s-a marcat marinata pentru carne.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte buna si cu o ciusca alaturi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pt.2 pax:jumate kg.cartofi,jumate kg.bucati de carne,4-5 dinti de usturoi, lingurite pasta de ardei,sare,piper,1-2 foi de dafin,1 canita vin alb.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Un deliciu,dupa cum arata,mmmm.Ai votul meu si toate stelutele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de pui cu cartofi la cuptor