autor:

mihaela cecilia

» » Retete de post

Cartofi copti

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
1 kg cartofi roz, ulei de masline, sare, 1/2 lingurita de rozmarin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja pentru 10 minute. Dupa ce s-au fiert pe jumatate se curata de coaja si se taie in 3 parti pe lung . Intr-o tava se amesteca 4-5 linguri de ulei de masline cu sare si rozmarin si apoi se amesteca cu cartofii curatati de coaja, pana ce nu mai ramane nici un pic de ulei in tava. Se da tava la cupto pana se rumenesc frumos cartofii si apoi se pot servi cu salata de sfecla rosie, sos de usturoi si cascaval ras pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Important: Discul, reprezintă cea mai sănătoasă alternativă la grătarul clasic deoarece împiedică

90 voturi    8 comentarii
1h
Retete la gratar
Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

Mai intai, sa facem o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Ar fi bine sa stim

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Imi plac cartofii copti tare mult.Chiar mi-ai facut pofta...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    radu 881 daca ai fi un bucatar adevarat a-i intelege exact reteta si nu ti-ai mai pune atatea intrebari. Dar te lamuresc imediat: 1. am specificat ca se curata cartofii dupa ce s-au fiert si atat; 2.daca citeai mai atent am spus ca se fierb cartofii 10 minute, ceea ce inseamna ca sunt fierti pe jumatate, pentru ca timpul de fierbere al cartofilor este de 20 minute; 3.uleiul este absorbit de cartofi in totalitate pentru ca sunt fierti doar pe jumatate si din acest motiv absorb ca un burete uleiul din tava. Acum sper ca esti lamurit si te rog ca altadata sa nu mai fii ironic daca nu detii anumite cunostinte...

    • merisoare de padure

      merisoare de padure (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      1.deci cartofii se curata de doua ori? 2.cum fac sa fierb cartoful pe jumatate?(o parte in apa si o parte afata?) 3.nu prea am inteles cum dispare uleiul din tava.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Sunt deliciosi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Imi plac enorm ...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Ok.Ai trecut testul.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Foarte buni............

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Deliciosi cartofei tai si aromati*****.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      f.bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi roz
  • ulei de masline
  • sare
  • 1/2 lingurita de rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac cartofii copti tare mult.Chiar mi-ai facut pofta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Pizza de post