autor:

Anca Rm

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
-500 gr cartofi rosii, -50 gr fistic, -50 gr parmezan razuit, -sare, -piper, -1 lingura ulei, Pt sos, -o mana buna de leurda, -1 avocado, -1 lamaie, -2 linguri ulei masline

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece.
Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie(este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor ). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am intors cartofii pe toate partile in asa fel incat uleiul si condimentele sa ajunga pe toti.
Am incins cuptorul la 200 grade si am pus tava cu cartofi in cuptor pana s-au inmuiat si au format o crusta deasupra .
Am scos tava din cuptor , am presarat fisticul taiat grosier peste si parmezanul razuit si am dat tava din nou la cuptor pentru 10 minute maxim .
Leurda spalat si zvantata am taiat-o marunt cu un cutit . Avocado l-am taiat cubulete mici
Intr-un castron am pus leurda , avocado si am stors zeama de lamaie peste ele . Am asezonat cu sare si piper si deasupra uleiul de masline .
Am amestecat si am servit cu cartofii calzi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu fistic si sos de leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmalute cu bulgur

Sarmalute cu bulgur

Toate legumele (inclusiv cartofii) se taie marunt si se pun la calit cu o lingura de ulei si o cana

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Risotto cu vin alb

Risotto cu vin alb

1. Taiati ceapa cubulete si caliti-o in ulei de masline, pana aceasta prinde o culoare transparenta. 2.

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • -500 gr cartofi rosii
  • -50 gr fistic
  • -50 gr parmezan razuit
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura ulei
  • Pt sos
  • -o mana buna de leurda
  • -1 avocado
  • -1 lamaie
  • -2 linguri ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorbita de fasole boabe