Cartofi copti si umpluti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cartofi copti si umpluti

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 200 g ciuperci Cgampignion
  • un ardei rosu
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o bucata telina
  • 100 g pastrama de curcan
  • 100 g pastrama de porc
  • menta uscata
  • cateva fire de busuioc verde
  • patrunjel si marar
  • cascaval ras
  • un strop de ulei
  • sare

Mod de preparare

1 Se fierb cartofii in coaja timp de 10 min.,atat cat sa se inmoaie un pic apoi se lasa sa se raceasca bine.

Se curata zarzavatul apoi ciupercile se feliaza,ardeiul se taie marunt,morcovul,pastarnacul si telina se dau prin razatoarea mica iar pastrama se taie in cubulete mici

2.Cartofii reci se taie in partea de sus ,un fel de capac apoi se scobesc un pic cu o lingurita,pentru a baga umplutura.Zarzatul se caleste un pic intr-o tigaie cu un strop de ulei impreuna cu pastrama maruntita,apoi se potriveste de sare.Se da tigaia de pe foc si se presara menta uscata si busuiocul,mararul si patrunjelul,taiate fin.

Cu aceasta umplutura se umple fiecare cartof apoi se aseaza pe gratarul aragazului si se dau la cuptorul incins pentru cca.20-30 min.Deasupra umpluturii se rade cascaval .Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor