Carnea de miel se spala, se scurge de apa, se portioneaza o bucata la portie, se sareaza, se condimenteaza cu cimbru si boia, apoi se inabusa intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei sau untura. Cind carnea este inabusita se scoate intr-un vas. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt, se inabusa in grasimea ramasa de la carne adaugind pasta de tomate cu putina supa sau apa pentru a fierbe timp de cca 15-20 minute. Cind s-a format sosul inabusit, se adauga carnea si putina apa. Se amesteca si se mai fierbe pina cind carnea este bine patrunsa. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie sferturi, se inabusa in restul de ulei sau untura, apoi se adauga sosul de la carne; se potriveste gustul de sare si piper, adaugind si usturoiul taiat marunt. Se continua fierberea pina cind sint bine patrunsi cartofii. Cind sint gata, se adauga in vasul cu carne, odata cu 1/2 din verdeata taiata marunt. Se amesteca usor componentele, dupa care se pune vasul la cuptor cca 10 - 15 minute pentru gratinare. La servire se asaza in farfurie portia de carne, iar alaturi garnitura de cartofi cu sosul format si restul de verdeata taiata marunt, presarata deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii