autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cartofi cu carne de vaca (porc)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 3 kg cartofi, 200 ml ulei (untura), 200 g ceapa, 800 g rosii, 150 g pasta de tomate, 2 leg. patrunjel, 2 leg. marar, 1 I supa, sare, piper pisat, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata si se portioneaza, apoi se inabusa intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei, cu putina apa. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt se inabusa in restul de ulei cu adaos de apa sau supa. Cind ceapa este inabusita, se pune in vasul cu carne, se amesteca si se adauga cartofii care au fost curatati, spalati si taiati in lungime. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se amesteca componentele si se mai pune supa sau apa calda, astfel incit sa acopere conţinutul. Se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru a fierbe (înăbuşire) omogenă. Când cartofii s-au înmuiat, de asemenea şi carnea, se scoate cratiţa din cuptor, se adaugă roşiile curăţate, spălate şi tăiate felii, pasta de tomate dizolvată în puţină apă sau supă, timp în care se amestecă componentele uşor, adăugite ½ din verdeaţa curăţată, spălată şi tăiată mărunt. Se introduce din nou vasul la cuptor şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce carnea şi cartofii sunt bine pătrunşi, scăzând substanţial lichidul. Se serveşte în farfurie porţia de carne şi garnitura de cartofi, cu verdeaţă taiată mărunt deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carne de vaca (porc)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Se spala puiul si se taie pe spate, apoi se desface cu pieptul si pulpele in mijloc. Se condimenteaza

10 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ficat de pasare cu mazare

Ficat de pasare cu mazare

Ficatul de pasare se tine cam 20’ in lapte rece , dupa care se scoate si se pune pe un servet de

12 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 3 kg cartofi
  • 200 ml ulei (untura)
  • 200 g ceapa
  • 800 g rosii
  • 150 g pasta de tomate
  • 2 leg. patrunjel
  • 2 leg. marar
  • 1 I supa
  • sare
  • piper pisat
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Omleta Cu Sunca