autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cartofi cu carne de vaca (porc)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 3 kg cartofi, 200 ml ulei (untura), 200 g ceapa, 800 g rosii, 150 g pasta de tomate, 2 leg. patrunjel, 2 leg. marar, 1 I supa, sare, piper pisat, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata si se portioneaza, apoi se inabusa intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei, cu putina apa. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt se inabusa in restul de ulei cu adaos de apa sau supa. Cind ceapa este inabusita, se pune in vasul cu carne, se amesteca si se adauga cartofii care au fost curatati, spalati si taiati in lungime. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se amesteca componentele si se mai pune supa sau apa calda, astfel incit sa acopere conţinutul. Se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru a fierbe (înăbuşire) omogenă. Când cartofii s-au înmuiat, de asemenea şi carnea, se scoate cratiţa din cuptor, se adaugă roşiile curăţate, spălate şi tăiate felii, pasta de tomate dizolvată în puţină apă sau supă, timp în care se amestecă componentele uşor, adăugite ½ din verdeaţa curăţată, spălată şi tăiată mărunt. Se introduce din nou vasul la cuptor şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce carnea şi cartofii sunt bine pătrunşi, scăzând substanţial lichidul. Se serveşte în farfurie porţia de carne şi garnitura de cartofi, cu verdeaţă taiată mărunt deasupra.
Se spala carnea, se curata si se portioneaza, apoi se inabusa intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei, cu putina apa. Ceapa curatata, spalata si tai
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carne de vaca (porc)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti cu carne a la Tiberius

Cartofi umpluti cu carne a la Tiberius

Fierbeti cartofi in coaja dupa care punetile la racit. Dupa racire taietile im 2 pe fiecare si scobitile

3 voturi    4 comentarii
30h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Toate ingredientele se pun in tava cu putina apa,ulei si condimente.

1 vot    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 3 kg cartofi
  • 200 ml ulei (untura)
  • 200 g ceapa
  • 800 g rosii
  • 150 g pasta de tomate
  • 2 leg. patrunjel
  • 2 leg. marar
  • 1 I supa
  • sare
  • piper pisat
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Mancare de cartofi cu smantana

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Coastele de porc se taie in doua si se pun la fiert cu morcovii, o ceapa si usturoiul curatat. Cand carnea este fiarta, se desprinde

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne