Cartofi cu carne de vaca (porc)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 3 kg cartofi
  • 200 ml ulei (untura)
  • 200 g ceapa
  • 800 g rosii
  • 150 g pasta de tomate
  • 2 leg. patrunjel
  • 2 leg. marar
  • 1 I supa
  • sare
  • piper pisat
  • dupa gust.

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata si se portioneaza, apoi se inabusa intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei, cu putina apa. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt se inabusa in restul de ulei cu adaos de apa sau supa. Cind ceapa este inabusita, se pune in vasul cu carne, se amesteca si se adauga cartofii care au fost curatati, spalati si taiati in lungime. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se amesteca componentele si se mai pune supa sau apa calda, astfel incit sa acopere conţinutul. Se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru a fierbe (înăbuşire) omogenă. Când cartofii s-au înmuiat, de asemenea şi carnea, se scoate cratiţa din cuptor, se adaugă roşiile curăţate, spălate şi tăiate felii, pasta de tomate dizolvată în puţină apă sau supă, timp în care se amestecă componentele uşor, adăugite ½ din verdeaţa curăţată, spălată şi tăiată mărunt. Se introduce din nou vasul la cuptor şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce carnea şi cartofii sunt bine pătrunşi, scăzând substanţial lichidul. Se serveşte în farfurie porţia de carne şi garnitura de cartofi, cu verdeaţă taiată mărunt deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise