autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi cu kaizer si smantana la cuptor

Autor: anamaria sirbu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anamaria sirbu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi, 250 g kaizer, 300 g smantana, 100 g cascaval, 1 lamaie, marar, delikat, unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii, de preferat cu coaja. Cascavalul ras se amesteca cu smantana si marar (tocat f marunt). Cartofii fierti se taie felii si se aseaza un rand intr-o tava unsa cu unt. Se adauga kaizer-ul taiat fasii subtiri, delikat dupa gust si zeama de la o lamaie. Se mai aseaza un rand de cartofi peste care se toarna smantana si se presara putin marar si delikat. Se lasa la cuptor (150 grade) timp de 20 min acoperit cu o folie de staniol si alte 10 min fara folie pt a se rumeni. De preferabil se pun la cuptor intr-un vas mai adanc (oala). Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu kaizer si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drobusoare

Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Va servesc cu un drob batranesc - facut dupa vechile canoane ale bucatariei bunicii, cand prajelile

37 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aperitive cu carne
Pateu de casa din ficat de curcan

Pateu de casa din ficat de curcan

Se spală în apă rece ficatul și se pune într-un vas impreună cu laptele dulce. Se lasă circa

9 voturi    2 comentarii
3h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 250 g kaizer
  • 300 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 1 lamaie
  • marar
  • delikat
  • unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta de pui (kotopita)