autor:

Fara foto

» » , , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene, Salate

Cartofi cu maioneza de post

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[1 portie], 2 morcovi, taiati bucati, 3 cartofi, curatati si taiati bucati, sare, piper negru, proaspat macinat, 1 lingura de boia dulce, 1 lingurita de boia iute, 2 lingurite de cimbru uscat, 2 linguri faina sau amidon, 1/2 cana apa, 1 lingurita de pasta de mustar, ulei de orez, cat este nevoie, 2 catei de usturoi, pisati, castraveciori murati, tocati marunt, 2-3 linguri de suc de lamaie, 1 ceapa rosie, taiata fasiute, 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze de post si pot sa va asigur ca este extrem de aeemanatoare nu doar la culoare si consistenta, ci si la gust. Merge perfect cu legumele delicioase, gatite la cuptore si aromatizate cu nucsoara.

Se amesteca ceapa cu sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa stea pana ce se prepara restul ingredientelor.

Se fierb molcom cartofii si morcovii 3-4 minute, in apa cu sare. Se scurg bine. Se lasa sa se raceasca 5 minute. Se incinge cuptorul la 200 °C.

Se asaza cartofii si morcovii pe o tava, se presara cu sare, piper, boia dulce si iute. Se stropesc cu 1-2 linguri de ulei si se amesteca bine, cu mainile. Se transfera tava in cuptor si se coc radacinoasele 5-10 minute, pana ce sunt facute si rumenite.

Intre timp se amesteca cele 2 linguri faina cu un pic de apa rece, pana se desface bine, intr-o craticioara pusa pe flacara mica. Se adauga treptat restul de apa, batand continuu cu un tel. Se da in clocot molcom si se gateste 1 minut, batand ocazional, pana ce mixtura se ingroasa.

Se lasa la racit si, cand este rece, se bate adaugand ulei, la inceput picatura cu picatura, apoi mai mult. Se sareaza, se adauga mustar si suc de lamaie, apoi se amesteca bine cu usturoi ras si castraveciori tocati marunt.

Se scot legumele si se presara cu patrunjel proaspat. Se amesteca bine. Se servesc alaturi de salata de ceapa si de maioneza de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de pui cu caise si pastai verzi

Salata de pui cu caise si pastai verzi

Pieptul de pui se taie in fasii apoi se fierbe in apa cu sare pana cand s-a facut, apoi se scurge.

4 voturi    6 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de conopida cu iaurt

Salata de conopida cu iaurt

Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă

1 vot    3 comentarii
40 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • [1 portie]
  • 2 morcovi
  • taiati bucati
  • 3 cartofi
  • curatati si taiati bucati
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingurita de boia iute
  • 2 lingurite de cimbru uscat
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 1/2 cana apa
  • 1 lingurita de pasta de mustar
  • ulei de orez
  • cat este nevoie
  • 2 catei de usturoi
  • pisati
  • castraveciori murati
  • tocati marunt
  • 2-3 linguri de suc de lamaie
  • 1 ceapa rosie
  • taiata fasiute
  • 2 linguri de patrunjel proaspat
  • tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari copti cu smantana la cuptor Gogosari copti cu smantana la cuptor

Spalati gogosarii si coaceti-i pe tabla sau gratar. Curatati-i si taiati-i in fasii. Presarati-i cu baza pentru mancaruri si piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gogosari murati Gogosari murati

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam

0 voturi    0 comentarii
13h 30 min
Conserve si muraturi
Stroganoff de ciuperci cu tarhon