autor:

Fara foto

» » , , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene, Salate

Cartofi cu maioneza de post

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[1 portie], 2 morcovi, taiati bucati, 3 cartofi, curatati si taiati bucati, sare, piper negru, proaspat macinat, 1 lingura de boia dulce, 1 lingurita de boia iute, 2 lingurite de cimbru uscat, 2 linguri faina sau amidon, 1/2 cana apa, 1 lingurita de pasta de mustar, ulei de orez, cat este nevoie, 2 catei de usturoi, pisati, castraveciori murati, tocati marunt, 2-3 linguri de suc de lamaie, 1 ceapa rosie, taiata fasiute, 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze de post si pot sa va asigur ca este extrem de aeemanatoare nu doar la culoare si consistenta, ci si la gust. Merge perfect cu legumele delicioase, gatite la cuptore si aromatizate cu nucsoara.

Se amesteca ceapa cu sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa stea pana ce se prepara restul ingredientelor.

Se fierb molcom cartofii si morcovii 3-4 minute, in apa cu sare. Se scurg bine. Se lasa sa se raceasca 5 minute. Se incinge cuptorul la 200 °C.

Se asaza cartofii si morcovii pe o tava, se presara cu sare, piper, boia dulce si iute. Se stropesc cu 1-2 linguri de ulei si se amesteca bine, cu mainile. Se transfera tava in cuptor si se coc radacinoasele 5-10 minute, pana ce sunt facute si rumenite.

Intre timp se amesteca cele 2 linguri faina cu un pic de apa rece, pana se desface bine, intr-o craticioara pusa pe flacara mica. Se adauga treptat restul de apa, batand continuu cu un tel. Se da in clocot molcom si se gateste 1 minut, batand ocazional, pana ce mixtura se ingroasa.

Se lasa la racit si, cand este rece, se bate adaugand ulei, la inceput picatura cu picatura, apoi mai mult. Se sareaza, se adauga mustar si suc de lamaie, apoi se amesteca bine cu usturoi ras si castraveciori tocati marunt.

Se scot legumele si se presara cu patrunjel proaspat. Se amesteca bine. Se servesc alaturi de salata de ceapa si de maioneza de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Dovlecei cu parmezan

Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un

1 vot    0 comentarii
1h
Salate de legume
Salata cu carne pui

Salata cu carne pui

Dupa ce legumele si carnea au fiert in supa de pui se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca

102 voturi    18 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • [1 portie]
  • 2 morcovi
  • taiati bucati
  • 3 cartofi
  • curatati si taiati bucati
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingurita de boia iute
  • 2 lingurite de cimbru uscat
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 1/2 cana apa
  • 1 lingurita de pasta de mustar
  • ulei de orez
  • cat este nevoie
  • 2 catei de usturoi
  • pisati
  • castraveciori murati
  • tocati marunt
  • 2-3 linguri de suc de lamaie
  • 1 ceapa rosie
  • taiata fasiute
  • 2 linguri de patrunjel proaspat
  • tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de vara cu cartofi prajiti