autor:

Ramona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
1 kg de cartofi, 5 oua, sare, piper, 300 gr cascaval, 6 linguri de smintina, 4 linguri de lapte, patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun). Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa, si se lasa la racit. Se fierb 4 oua si se rad pe razatoarea mare. Se rade si cascavalul.
Acum se porneste cuptorul, pentru ca sa fie cald.
Se unge o tava cu ulei, se taie cartofii rondele, se pun ouale rase peste cartofi, se pune sare si putin piper, apoi se pune jumatate din cascavalul ras. Intr-un bol se pune smintina, laptele, se amesteca cu putina sare, apoi se adauga un ou intreg. Se amesteca bine , si se toarna amestecul peste cartofii din tava. Se mai amesteca usor cartofii din tava, apoi se pune restul de cascaval, putin patrunjel si piper.
Se pune tava la cuptor, pentru aprox. 20 min., pina ce cartofii se rumenesc frumos la suprafata!
Se serveste cu salata verde!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogonele pane

Gogonele pane

Se aleg gogonele mari, care se taie felii rotunde, groase de 1 cm; se condimenteaza cu sare si piper

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sote de ciuperci cu piure de cartofi

Sote de ciuperci cu piure de cartofi

Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Se oparesc 10 minute si se scurg. Ceapa

12 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Frumos............imi place.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Deliciosi....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Ceva asemanator fac si eu, e foarte buna!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Foarte buni!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Dupa cum ai fotografiat portia din farfurie, privind de sus, arata de parca ar fi pizza, deci, arata foarte bine. Dar nu-mi dau seama ce salata este in castronel. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • 300 gr cascaval
  • 6 linguri de smintina
  • 4 linguri de lapte
  • patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Chec cu urda

Chec cu urda

Toate ingredientele necesare pentru coca se pun intr-un vas in ordinea de mai sus, apoi se amesteca

19 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Mâncare de fasole verde și praz