Reteta postata pe: 10 martie 2010
Ingrediente
O caserola cu patru spinari de pui, 1 Kg. cartofi (cit se poate de mari)o capatina mare de usturoi, ulei, sare, supco, apa, rosii(doua bucati marime medie sau de la borcan conservate).
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera fundul tavii, se stropesc cu ulei, se sareaza si se adauga 150 ml apa. Tava se da la cuptor, pozitia \"gratar\", pina cind cartofii incep sa se rumeneasca. Se scoate tava afara. Peste cartofi se pun spinarile, taiate in jumatate, se sareaza cu putina sare si se adauga si supco. Toate se pun cu pielita in sus. Printre spinari se pun rosiile taiate felii si se dau din nou la cuptor, temperatura fiind reglata la 180 grade, pentru aproximativ 30 minute, sau pina cind spinarile sint bine rumenite.Nu se mai utilizeaza puzitia \"gratar\" ci gatire obisnuita. La terminare se presara deasupra usturoiul, taiat marunt si in prealabil lasat amestecat cu sare. Nu exagerez, dar e o nebunie de mincare, deosebit de gustoasa si apetisanta. Se asorteaza perfect cu orice fel de mutatura. Pofta buna.
panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
rontaitoare reteta !
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Imi place tare mult sa rod spinari de pui. Deci este buna reteta.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
tare bun tre sa fie!asa baieti,pe treaba!sa mai odihnim si noi!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
O bunatate...