autor:

roxena18

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti

Autor: roxena18 (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roxena18 (Bucatar sef)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
700 g cartofi, 150 g smantana, 150 g cascaval sau emmenthal, 1-2 oua (optional), piper alb, un varf de cutit de nucsoara

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in rondele de 1 cm grosime. Se fierb in apa cu sare. Se da prin razatoarea mare cascavalul. Se amesteca cascavalul cu smantana, piperul, nucsoara eventual si ouale. Se impart cartofii si sosul in doua sau in trei in functie de dimensiunea tavii (2-3 l). In tava se pun un rand de cartofi, sos, cartofi si iar sos. Se preincalzeste cuptorul la 190°C; se gratineaza timp de 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Varianta românească: Se fierb cartofii în coajă, iar ouăle tari. Se curăţă toate. O cratiţă

50 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti cu carnati de casa

Cartofi frantuzesti cu carnati de casa

Cartofi fierti se curata de coaja, se taie rondele sau cuburi, ( dupa preferinta), ouala se curata

10 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 150 g smantana
  • 150 g cascaval sau emmenthal
  • 1-2 oua (optional)
  • piper alb
  • un varf de cutit de nucsoara

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
rosii umplute cu vinete