Autor:
Sidy (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009
Ingrediente
Cartofi, oua, smantana, sare, piper, , Cantitatile pot fi cum doriti voi...cit de mult sau de putin doriti sa gatiti...
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii dupa ce s-au racit putin se curata de coaja. Se curata de coaja si ouale.
Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt punem un strat de rondele de cartofi iar peste ei un strat de rondele de oua.Saram si piperam apoi adaugam smantana, cam 3 linguri.Urmeaza alt strat de cartofi apoi oua, smantana si deasupra ramane stratul de cartofi pe care punem smantana.
Se dau cartofii la cuptorul dinainte incins , pina fac o crusta maronie deasupra.
La servire se mai poate adauga o lingura de smantana sau de iaurt, deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se spala foarte bine cartofii si se pun la fiert, in coaja, intr-un litru de apa rece, aproximativ
97 voturi
14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curatati cartofii si ii fierbeti in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii taiati in felii potrivit de
3 voturi
4 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Flo Ri Na , 26 octombrie 2014
interesant
Sidy (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2014
Ce ti se pare interesant ? As vrea sa stiu, daca nu te superi....
Toncean Sidonia , 26 septembrie 2014
Ce ti se pare interesant ? As vrea sa stiu, daca nu te superi....
Sodolescu Dumitru , 25 septembrie 2014
interesanta reteta,am pregatit dar vreau sa mai incerc si altele....
Toncean Sidonia , 24 august 2014
Sa ne spui si noua cum au iesit, bine ?
Lora Lora , 23 august 2014
Wow.Abia astept sa mai fac si eu
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013
tare buni mai sunt...
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011
asa fac si eu cartofii frantuzesti(sau gratinati cum se mai spune)este cred reteta adevarata a francezilor
constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010
O bunatate !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
Foarte buni, imi plac si mie tot asa cu smantana, asa ii pregatesc si eu, felicitari Sidy!
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 22 mai 2010
Multumesc pentru reteta, azi am avut nevoie de ea. Voi publica ce mi-a iesit. !!!!!. Vezi Sidy ?, activitatea ta , are mare utilitate si cautare, trebuie sa fii mandra ?, nu ?
constanta proca (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010
Aceasta reteta e nemaipomenita !
Andreea S (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010
eu o fac cu cartofi fierti rasi...iese nemaipomenita :P nu e deloc arsa se face aurie doar smantana de deasupra atat e magnifica
Stefan , 24 ianuarie 2010
Cu cirnati cabanosi sau proaspeti sint si mai gustosi.Chiar astazi am facut impreuna cu sotia.
Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009
Tricentim si Jojolina sa stiti ca nu iese uscata deloc daca puneti smantana dupa fiecare strat de cartofi si oua... Eu nu fac cu lapte sau cu sunca acesti cartofi...dar voi, daca va place, puteti sa faceti dupa placul vostru....
miha z , 23 iulie 2009
Se pun si cubulete de sunca care au fost prajite in putin ulei.
jojolina (Bucatar) , 27 mai 2009
Intr-adevar a iesit cam uscata.
tricentim , 19 mai 2009
Cantitatile nu sunt indicate, o reteta incompleta, nereusita si de cre ne putem lipsi! Dupa felul cum e prezentata pot sa-mi inchipui cu usurinta ca va iesi o uscatura indigesta. Se pune putin lapte inainte de a da la cuptor iar, dupa ce e gata, nu mai punem smantana deasupra.