autor:

Sidy

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
Cartofi, oua, smantana, sare, piper, , Cantitatile pot fi cum doriti voi...cit de mult sau de putin doriti sa gatiti...

Dificultate: Medie Timp: 1h

124 voturi

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii dupa ce s-au racit putin se curata de coaja. Se curata de coaja si ouale.
Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt punem un strat de rondele de cartofi iar peste ei un strat de rondele de oua.Saram si piperam apoi adaugam smantana, cam 3 linguri.Urmeaza alt strat de cartofi apoi oua, smantana si deasupra ramane stratul de cartofi pe care punem smantana.
Se dau cartofii la cuptorul dinainte incins , pina fac o crusta maronie deasupra.
La servire se mai poate adauga o lingura de smantana sau de iaurt, deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Fierbem

57 voturi    18 comentarii
20 min
Salate din oua
Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Reteta mea de cartofi frantuzesti nu contine oua fierte (asa cum prevede reteta clasica). De ce?

14 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine):

    Da, uite ce mi-a iest !!!, fata de reteta ta am adaugat 1 strat de mamaliga, branza de burduf, ceapa , lapte si jumari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Am pregatit si au fost foarte apreciati !

  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Foarte buna reteta si a avut efect in familie, am amestecat branza, lapte, smantana, 2 oua, am asezat strat de cartofi, strat de amestec de branza, un alt strat de cartofi, un alt strat de branza, iar pe deasupra pesmet si putin parmezan, am lasat la cuptor 25 minute, a iesit super bun. Am modificat reteta deoarece nu-mi plac ouale fierte, in rest totul ok foarte foarte bun!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine):

      Imi plac foarte mult cartofii frantuzesti!! Sunt deliciosi ! Eu ii las mai mult la cuptor, sa prinda o crusta pe deasupra

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Covaci Camelia (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    O mancare gustoasa si satioasa.

  • Fara foto

    Valy Mekenicy , 02 noiembrie 2014

    Sidonia Toncean din pacate nu,dar daca doriti puteti incerca pentru o ora pe zi ceea ce am descris mai sus! O zi buna!

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 27 octombrie 2014

    Adica ?

    • Fara foto

      Flo Ri Na , 26 octombrie 2014

      interesant

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2014

      Ce ti se pare interesant ? As vrea sa stiu, daca nu te superi....

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 26 septembrie 2014

      Ce ti se pare interesant ? As vrea sa stiu, daca nu te superi....

    • Fara foto

      Sodolescu Dumitru , 25 septembrie 2014

      interesanta reteta,am pregatit dar vreau sa mai incerc si altele....

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 24 august 2014

      Sa ne spui si noua cum au iesit, bine ?

    • Fara foto

      Lora Lora , 23 august 2014

      Wow.Abia astept sa mai fac si eu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      tare buni mai sunt...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

      asa fac si eu cartofii frantuzesti(sau gratinati cum se mai spune)este cred reteta adevarata a francezilor

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Foarte buni, imi plac si mie tot asa cu smantana, asa ii pregatesc si eu, felicitari Sidy!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Multumesc pentru reteta, azi am avut nevoie de ea. Voi publica ce mi-a iesit. !!!!!. Vezi Sidy ?, activitatea ta , are mare utilitate si cautare, trebuie sa fii mandra ?, nu ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Aceasta reteta e nemaipomenita !

    • Andreea I

      Andreea I (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      eu o fac cu cartofi fierti rasi...iese nemaipomenita :P nu e deloc arsa se face aurie doar smantana de deasupra atat e magnifica

    • Fara foto

      Stefan , 24 ianuarie 2010

      Cu cirnati cabanosi sau proaspeti sint si mai gustosi.Chiar astazi am facut impreuna cu sotia.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Tricentim si Jojolina sa stiti ca nu iese uscata deloc daca puneti smantana dupa fiecare strat de cartofi si oua... Eu nu fac cu lapte sau cu sunca acesti cartofi...dar voi, daca va place, puteti sa faceti dupa placul vostru....

    • Fara foto

      miha z , 23 iulie 2009

      Se pun si cubulete de sunca care au fost prajite in putin ulei.

    • Fara foto

      jojolina (Bucatar) , 27 mai 2009

      Intr-adevar a iesit cam uscata.

    • Fara foto

      tricentim , 19 mai 2009

      Cantitatile nu sunt indicate, o reteta incompleta, nereusita si de cre ne putem lipsi! Dupa felul cum e prezentata pot sa-mi inchipui cu usurinta ca va iesi o uscatura indigesta. Se pune putin lapte inainte de a da la cuptor iar, dupa ce e gata, nu mai punem smantana deasupra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

124 voturi

Ingrediente

  • Cartofi
  • oua
  • smantana
  • sare
  • piper
  • Cantitatile pot fi cum doriti voi...cit de mult sau de putin doriti sa gatiti...

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Covaci Camelia (Chef de cuisine)

O mancare gustoasa si satioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu smantana