Reteta mea de cartofi frantuzesti nu contine oua fierte (asa cum prevede reteta clasica). De ce? Simplu! Daca tot se baga la cuptor toata compozitia, de ce am fierbe ouale in prealabil. Mai mult de atat, ouale crude adaugate in compozitie vor ajuta cartofii sa se lege intr-un fel de budinca.
Se curata cartofii si se taie felii. Apoi se fierb usor, maxim 5 minute (doar in cateva clocote).
Se bat ouale si apoi se amesteca impreuna cu cele trei feluri de branza si cu smantana.
Se unge o tava cu putin ulei (sau unt) si se aseaza un strat de cartofi, un strat de compozitie si inca un strat de cartofi. Se pastreaza 3 -4 linguri de compozitie pentru a unge stratul de cartofi de la suprafata.
Se baga la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Cand s-a format o crusta usor rumenita, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute la racit, inainte de a fi serviti.
Eu am folosit cartofii frantuzesti ca si garnitura alaturi de o friptura brasoveana de vita si o salata de morcovi, telina si sfecla rosie cu dresing preparat cu iaurt grecesc (se vede ca sunt fan iaurt grecesc).
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii