autor:

Cris

» » , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Autor: Cris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2013

Ingrediente
1,5 kg cartofi, 300 gr branza de vaci slaba, 200 gr branza telemea, 100 gr branza de oaie maturata, 200 gr smantana slaba (12% grasime) sau iaurt grecesc (10% grasime), 4 oua nefierte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Reteta mea de cartofi frantuzesti nu contine oua fierte (asa cum prevede reteta clasica). De ce? Simplu! Daca tot se baga la cuptor toata compozitia, de ce am fierbe ouale in prealabil. Mai mult de atat, ouale crude adaugate in compozitie vor ajuta cartofii sa se lege intr-un fel de budinca.

Se curata cartofii si se taie felii. Apoi se fierb usor, maxim 5 minute (doar in cateva clocote).
Se bat ouale si apoi se amesteca impreuna cu cele trei feluri de branza si cu smantana.

Se unge o tava cu putin ulei (sau unt) si se aseaza un strat de cartofi, un strat de compozitie si inca un strat de cartofi. Se pastreaza 3 -4 linguri de compozitie pentru a unge stratul de cartofi de la suprafata.

Se baga la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.

Cand s-a format o crusta usor rumenita, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute la racit, inainte de a fi serviti.

Eu am folosit cartofii frantuzesti ca si garnitura alaturi de o friptura brasoveana de vita si o salata de morcovi, telina si sfecla rosie cu dresing preparat cu iaurt grecesc (se vede ca sunt fan iaurt grecesc).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti fara oua fierte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci pleurotus

Tocanita de ciuperci pleurotus

Se spala bine ciupercile si se lasa sa stea putin in apa rece. Intr-o cratita caliti in ulei ceapa

32 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich cald cu cartofi

Sandwich cald cu cartofi

Se rad marunt cartofii, ceapa, patrunjelul, se adauga sare, piper, cimbru, scortisoara dupa gust

29 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 08 decembrie 2014

    cred că este mai bine să punem ouă bătute cu brânza și smântâna decât fierte.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

    Buna budinca de cartofi sper sa o folosesc la ocina usoara

  • Fara foto

    Zorina Ecaterina Vintila Miclau , 09 februarie 2014

    cred că este mai bine să punem ouă bătute cu brânza și smântâna decât fierte.

    • Fara foto

      Turnea Iustina , 09 februarie 2014

      Astazi eu prepar ca si garnitura,cartofi frantuzesti,fara oua fierte

    • Fara foto

      Trandafir Danut , 26 ianuarie 2014

      nteresante toate retetele cred ca si f gustoase eu sint fan cartofi

    • Fara foto

      Daniela Gramada , 17 ianuarie 2014

      voi ci ti reteta acum

    • Fara foto

      Ruxandra Dumitru , 11 noiembrie 2013

      cred că este mai bine să punem ouă bătute cu brânza și smântâna decât fierte.

    • Fara foto

      Miki Mella , 11 noiembrie 2013

      marfa reteta,eu pun si un strat gros de cascaval deasupra si ii mai pin cateva minute la cuptor ca sa prinda crusta

    • Fara foto

      Ana Tecu , 07 noiembrie 2013

      Toamna sant excelente aceste mancari se gateste usor

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2013

      Foarte gustosiiiiiii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 300 gr branza de vaci slaba
  • 200 gr branza telemea
  • 100 gr branza de oaie maturata
  • 200 gr smantana slaba (12% grasime) sau iaurt grecesc (10% grasime)
  • 4 oua nefierte

Raporteaza reteta

Retete
de Cris
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Buna budinca de cartofi sper sa o folosesc la ocina usoara

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Aripa de curcan cu legume la Doubletta