Reteta mea de cartofi frantuzesti nu contine oua fierte (asa cum prevede reteta clasica). De ce? Simplu! Daca tot se baga la cuptor toata compozitia, de ce am fierbe ouale in prealabil. Mai mult de atat, ouale crude adaugate in compozitie vor ajuta cartofii sa se lege intr-un fel de budinca.
Se curata cartofii si se taie felii. Apoi se fierb usor, maxim 5 minute (doar in cateva clocote).
Se bat ouale si apoi se amesteca impreuna cu cele trei feluri de branza si cu smantana.
Se unge o tava cu putin ulei (sau unt) si se aseaza un strat de cartofi, un strat de compozitie si inca un strat de cartofi. Se pastreaza 3 -4 linguri de compozitie pentru a unge stratul de cartofi de la suprafata.
Se baga la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Cand s-a format o crusta usor rumenita, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute la racit, inainte de a fi serviti.
Eu am folosit cartofii frantuzesti ca si garnitura alaturi de o friptura brasoveana de vita si o salata de morcovi, telina si sfecla rosie cu dresing preparat cu iaurt grecesc (se vede ca sunt fan iaurt grecesc).
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservantiRasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasaBucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii