Cartofi frantuzesti si pt. cei care nu folosesc smantana sau lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi, cruzi si fierti
  • unt
  • sare, dupa gust
  • oua
  • branza telemea grasa
  • vas email sau termo..
  • cantitatile vi le alegeti in functie de vas
  • cascaval optional

Mod de preparare

Cartofii se fierb spalati, in propotie de 75%, in coaja.

In vasul uns din abundenta cu unt se taie cartofii cruzi in felii mai groase si se aseaza primul strat(sa acopere fundul vasului asezati unul langa altul , iar pt. a acoperi eventualele locuri goale taiati felii mai subtiri tot de cartofi cruzi si asezati deasupra acesto goluri).Deasupra cartofilor se da un pic praf de sare (daca branza nu este f sarata) se taie unt si se aseaza cate o bucatica(cat o unghie) pe fiecare(sau aproape)felie de cartof.Esta migalos dar merita.Dupa aceia puneti branza taiata felii sau daca e faramata sa acopere integral cartofii, pt. a nu ne trezi ca avem cartofii doar minjiti cu branza dar nici prea mult pt. ca atunci va avea gust prea pregnant de branza.Urmatorul strat este cel de cartofi fierti si continuati cu aranjatul ca primul strat.Eu pun cam 2 staruri de branza.Pe starul de deasupra se pune si aici bucatele de unt pt. a nu se usca cartofii.Ianinte de a scoate din cuptor cartofii bateti oua impruna cu branza faramata si mai lasati 10min.

Tips:Mie nu imi place smantana si laptele si va spun ca pot fi inlocuite cu brio cu ouale si branza de deaspupra.

Bucatele de unt puse pe cartofi ii fac pe acestia sa nu se usuce si au un gust excelent.

Principiul meu de gati este ca fiecare ingredient sa se cunoasca in mancare si de aceia consider ca proportiile trebuiesc puse in asa fel incat un ingrdient sa nu acopere gustul celuilalt.

Daca nu sunteti bucatari si vreti sa faceti intrebati-ma si am sa ma concentrez sa va spun si cantitati.Eu fac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise