autor:

Fara foto

» » Budinci

Cartofi frantuzesti si pt. cei care nu folosesc smantana sau lapte

Autor: cam (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cam (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
cartofi, cruzi si fierti, unt, sare, dupa gust, oua, branza telemea grasa, vas email sau termo.., cantitatile vi le alegeti in functie de vas, cascaval optional

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb spalati, in propotie de 75%, in coaja.

In vasul uns din abundenta cu unt se taie cartofii cruzi in felii mai groase si se aseaza primul strat(sa acopere fundul vasului asezati unul langa altul , iar pt. a acoperi eventualele locuri goale taiati felii mai subtiri tot de cartofi cruzi si asezati deasupra acesto goluri).Deasupra cartofilor se da un pic praf de sare (daca branza nu este f sarata) se taie unt si se aseaza cate o bucatica(cat o unghie) pe fiecare(sau aproape)felie de cartof.Esta migalos dar merita.Dupa aceia puneti branza taiata felii sau daca e faramata sa acopere integral cartofii, pt. a nu ne trezi ca avem cartofii doar minjiti cu branza dar nici prea mult pt. ca atunci va avea gust prea pregnant de branza.Urmatorul strat este cel de cartofi fierti si continuati cu aranjatul ca primul strat.Eu pun cam 2 staruri de branza.Pe starul de deasupra se pune si aici bucatele de unt pt. a nu se usca cartofii.Ianinte de a scoate din cuptor cartofii bateti oua impruna cu branza faramata si mai lasati 10min.





Tips:Mie nu imi place smantana si laptele si va spun ca pot fi inlocuite cu brio cu ouale si branza de deaspupra.

Bucatele de unt puse pe cartofi ii fac pe acestia sa nu se usuce si au un gust excelent.

Principiul meu de gati este ca fiecare ingredient sa se cunoasca in mancare si de aceia consider ca proportiile trebuiesc puse in asa fel incat un ingrdient sa nu acopere gustul celuilalt.

Daca nu sunteti bucatari si vreti sa faceti intrebati-ma si am sa ma concentrez sa va spun si cantitati.Eu fac
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti si pt. cei care nu folosesc smantana sau lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budincă de dovlecei

Budincă de dovlecei

Tai dovleceii cubuleţe,îi amesteci cu pesmet şi caşcaval ras.Îi pui în tava unsă şi presărată

6 voturi    2 comentarii
30 min
Budinci
BUDINCA DE CIUPERCI CU PAINE

BUDINCA DE CIUPERCI CU PAINE

Spalam ciupercile bine si le taiem in bucati mai mari. Punem uleiul intr-o tigaie mai mare, adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • cruzi si fierti
  • unt
  • sare
  • dupa gust
  • oua
  • branza telemea grasa
  • vas email sau termo..
  • cantitatile vi le alegeti in functie de vas
  • cascaval optional

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budincă de dovlecei