autor:

Autor.Litvinchevici Madalin

» » Aperitive

cartofi " gratin"

Autor: Autor.Litvinchevici Madalin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Autor.Litvinchevici Madalin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Ingrediente
2kg cartofi rosii curatati,1lingurita oregano,1lingurita sare, piper alb,1lingurita zahar,1lingurita buia dulce,100ml vin alb demisec,100ml ulei de masline,200gr parmezan,300gr smantana,1legatura marar,6oua.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

6 voturi

Mod de preparare

cartofii se spala si se taie semiluna. se fierb 5 minute si se pun la scurs.se face o campozitie din oua,smantana,100gr parmezan ras si 1/2 legatura marar tocat.cartofii pe jumatate fierti se stropeste cu vin,ulei de masline si se amesteca cu toate condimentele. se rastoarna compozitia peste ei si se amesteca usor. se pun intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor 20 minute la 200grade(pana se rumenesc). se scot si se rade parmezanul ramas.se presara cu marar tocat. pofta buna. (fracmin/ bucatarul nebun)
Daca ti-a placut reteta noastra "cartofi " gratin"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Punem cartofii la fiert , in coaja, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute , pina cand intra

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub

5 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

    Arata bine si din ce ai pus tu peste ei sunt tare gustosi.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    Foarte buni cartofiorii astia, yumi,yumi.*****

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2kg cartofi rosii curatati,1lingurita oregano,1lingurita sare, piper alb,1lingurita zahar,1lingurita buia dulce,100ml vin alb demisec,100ml ulei de masline,200gr parmezan,300gr smantana,1legatura marar,6oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Autor.Litvinchevici Madalin
Deliciu

Deliciu

Muschiul se fasoneaza, se taie in doua parti egale si se bat cu ciocanul de snitele ,subtire. Se

2 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive cu carne
Crema de usturoi

Crema de usturoi

Albusul, usturoiul, sarea, otetul si gheata se blendeaza 1 minut dupa care, treptat, se adauga uleiul

7 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri
conopida la cuptor

conopida la cuptor

conopida se curata ,se spala si se taie buchetele potrivite. se pune la fiert intr-un vas cu apa

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Arata bine si din ce ai pus tu peste ei sunt tare gustosi.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de boeuf