autor:

Autor.Litvinchevici Madalin

» » Aperitive

cartofi " gratin"

Autor: Autor.Litvinchevici Madalin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Autor.Litvinchevici Madalin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Ingrediente
2kg cartofi rosii curatati,1lingurita oregano,1lingurita sare, piper alb,1lingurita zahar,1lingurita buia dulce,100ml vin alb demisec,100ml ulei de masline,200gr parmezan,300gr smantana,1legatura marar,6oua.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

6 voturi

Mod de preparare

cartofii se spala si se taie semiluna. se fierb 5 minute si se pun la scurs.se face o campozitie din oua,smantana,100gr parmezan ras si 1/2 legatura marar tocat.cartofii pe jumatate fierti se stropeste cu vin,ulei de masline si se amesteca cu toate condimentele. se rastoarna compozitia peste ei si se amesteca usor. se pun intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor 20 minute la 200grade(pana se rumenesc). se scot si se rade parmezanul ramas.se presara cu marar tocat. pofta buna. (fracmin/ bucatarul nebun)
Daca ti-a placut reteta noastra "cartofi " gratin"" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Punem cartofii la fiert , in coaja, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute , pina cand intra

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Gratin de paste cu cartofi si bacon

Gratin de paste cu cartofi si bacon

Cartofii se spala si se curata de coaja,dupa care ii taiem cuburi mici; In beschamela pregatita

7 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

    Arata bine si din ce ai pus tu peste ei sunt tare gustosi.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    Foarte buni cartofiorii astia, yumi,yumi.*****

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2kg cartofi rosii curatati,1lingurita oregano,1lingurita sare, piper alb,1lingurita zahar,1lingurita buia dulce,100ml vin alb demisec,100ml ulei de masline,200gr parmezan,300gr smantana,1legatura marar,6oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Autor.Litvinchevici Madalin
conopida la cuptor

conopida la cuptor

conopida se curata ,se spala si se taie buchetele potrivite. se pune la fiert intr-un vas cu apa

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Deliciu

Deliciu

Muschiul se fasoneaza, se taie in doua parti egale si se bat cu ciocanul de snitele ,subtire. Se

2 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
Snitel de pui fracme

Snitel de pui fracme

Pieptul de pui se taie in doua, se bate bine fara sa se rupa , se da prin faina si prin sosul gros

1 vot    1 comentariu
15 min
Aperitive

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Arata bine si din ce ai pus tu peste ei sunt tare gustosi.

Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive