Cartofi gratinati cu praz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kilogram de cartofi;
  • 250 grame costita;
  • 100 grame unt;
  • 200 grame smantana;
  • 3 oua;
  • 1 fir de praz potrivit;
  • sare, piper, nucsoara, chimen.

Mod de preparare

Cartofii se spala, se pun la fiert in apa cu sare si chimen, iar dupa fierbere se lasa la racit, dupa care se curata si se taie felii potrivite ca grosime.
Smantana se amesteca cu galbenusurile de la oua, se adauga sare, piper, nucsoara, chimen (dupa gust).
Costita se taie baghete, iar prazul se curata, se spala bine (folosind numai parte alba), se taie bucati potrivite ca lungime, dupa care se taie pe lungime, fasii.
Costita si prazul se trag in putin unt pana se inmoaie putin prazul.
Se preincalzeste cuptorul de la aragaz, se pregateste o tava sau vas termorezistent si se unge bine unt;
In vas se asaza, in straturi, cartofii, costita cu prazul, iar un strat de cartofi, dupa care se toarna amestecul de smantana si se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-30 minute.
Se poate pune deasupra si cascaval ras, cu 5 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor.
Pentru gust deosebit amestecul de oua si smantana se poate imbunatati cu verdeturi (patrunjel, marar, tarhon, dupa gustul fiecaruia).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise