Cartofii se spala, se pun la fiert in apa cu sare si chimen, iar dupa fierbere se lasa la racit, dupa care se curata si se taie felii potrivite ca grosime.
Smantana se amesteca cu galbenusurile de la oua, se adauga sare, piper, nucsoara, chimen (dupa gust).
Costita se taie baghete, iar prazul se curata, se spala bine (folosind numai parte alba), se taie bucati potrivite ca lungime, dupa care se taie pe lungime, fasii.
Costita si prazul se trag in putin unt pana se inmoaie putin prazul.
Se preincalzeste cuptorul de la aragaz, se pregateste o tava sau vas termorezistent si se unge bine unt;
In vas se asaza, in straturi, cartofii, costita cu prazul, iar un strat de cartofi, dupa care se toarna amestecul de smantana si se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-30 minute.
Se poate pune deasupra si cascaval ras, cu 5 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor.
Pentru gust deosebit amestecul de oua si smantana se poate imbunatati cu verdeturi (patrunjel, marar, tarhon, dupa gustul fiecaruia).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii