autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi la cuptor

Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
1.5 kg cartofi, de preferinta cei care raman tari sa nu se sfarame, 400 g iaurt simplu, cascaval ras, nu prea sarat, in functie de preferintele fiecaruia, nu mai putin de 200 g, sare dupa gust, se poate si fara, marar sau alte mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja si cand sunt aproape gata se scot, se pun in apa rece cateva minute apoi se decojesc, se taie in felii sau cubulete cum doreste fiecare.



Cartofii taiati se pun intr-o tava asa incat sa nu fie decat un rand de cartofi si se toarna apa cat sa fie acoperiti cam 1/3.



Deasupra se toarna iaurtul si cascavalul ras, mirodeniile. Se introduc la cuptor, la foc mic sau potrivit, pana se rumenesc putin.



Acesti catofi la cuptor sunt dietetici se pot folosi in diverse diete. Suplimentar pentru cine doreste se poate pune pasta de rosi, rosii felii sau ketchup.



Se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi crestati, la cuptor

Cartofi crestati, la cuptor

Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana

15 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Se taie in felii de grosimea unui

47 voturi    8 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi
  • de preferinta cei care raman tari sa nu se sfarame
  • 400 g iaurt simplu
  • cascaval ras
  • nu prea sarat
  • in functie de preferintele fiecaruia
  • nu mai putin de 200 g
  • sare dupa gust
  • se poate si fara
  • marar sau alte mirodenii

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
“Snitele” de ciuperci champignon