autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi la cuptor

Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
1.5 kg cartofi, de preferinta cei care raman tari sa nu se sfarame, 400 g iaurt simplu, cascaval ras, nu prea sarat, in functie de preferintele fiecaruia, nu mai putin de 200 g, sare dupa gust, se poate si fara, marar sau alte mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja si cand sunt aproape gata se scot, se pun in apa rece cateva minute apoi se decojesc, se taie in felii sau cubulete cum doreste fiecare.



Cartofii taiati se pun intr-o tava asa incat sa nu fie decat un rand de cartofi si se toarna apa cat sa fie acoperiti cam 1/3.



Deasupra se toarna iaurtul si cascavalul ras, mirodeniile. Se introduc la cuptor, la foc mic sau potrivit, pana se rumenesc putin.



Acesti catofi la cuptor sunt dietetici se pot folosi in diverse diete. Suplimentar pentru cine doreste se poate pune pasta de rosi, rosii felii sau ketchup.



Se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Medalion de somon cu cartofi natur la cuptor.

Medalion de somon cu cartofi natur la cuptor.

Se spala bine medalionul de somon si se aseaza intr-o tava yenna,pe langa care punem o ceapa rosie

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Dupa ce au fost condimentate, pulpele, se asaza in tava unsa cu ulei, intr-un singur strat. Cartofii

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi
  • de preferinta cei care raman tari sa nu se sfarame
  • 400 g iaurt simplu
  • cascaval ras
  • nu prea sarat
  • in functie de preferintele fiecaruia
  • nu mai putin de 200 g
  • sare dupa gust
  • se poate si fara
  • marar sau alte mirodenii

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sufleu de dovlecei