autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi la cuptor

Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
1.5 kg cartofi, de preferinta cei care raman tari sa nu se sfarame, 400 g iaurt simplu, cascaval ras, nu prea sarat, in functie de preferintele fiecaruia, nu mai putin de 200 g, sare dupa gust, se poate si fara, marar sau alte mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja si cand sunt aproape gata se scot, se pun in apa rece cateva minute apoi se decojesc, se taie in felii sau cubulete cum doreste fiecare.



Cartofii taiati se pun intr-o tava asa incat sa nu fie decat un rand de cartofi si se toarna apa cat sa fie acoperiti cam 1/3.



Deasupra se toarna iaurtul si cascavalul ras, mirodeniile. Se introduc la cuptor, la foc mic sau potrivit, pana se rumenesc putin.



Acesti catofi la cuptor sunt dietetici se pot folosi in diverse diete. Suplimentar pentru cine doreste se poate pune pasta de rosi, rosii felii sau ketchup.



Se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu sunca si sos

Cartofi la cuptor cu sunca si sos

Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in felii de 3-4 mm grosime, dar nu complet, lasati la un

12 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mai intai se da drumul la cuptor.Cartofii se curata,se spala si se taie cuburi. Ceapa se taie fasii,

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi
  • de preferinta cei care raman tari sa nu se sfarame
  • 400 g iaurt simplu
  • cascaval ras
  • nu prea sarat
  • in functie de preferintele fiecaruia
  • nu mai putin de 200 g
  • sare dupa gust
  • se poate si fara
  • marar sau alte mirodenii

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Cartofi la cuptor cu parmezan