autor:

danutza

» » Retete vegetariene

Cartofi la cuptor (înlocuiesc cu succes cartofii prăjiţi)

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2010

Ingrediente
1 kg.cartofi roz ( sau mai mult în funcţie de numărul de persoane), 50 ml. ulei măsline, sare,, o legătură verdeaţă tocată: pătrunjel,mărar,busuioc sau funcţie de preferinţe, câteva fire de cimbru,dacă doriţi, usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curăţă şi se taie in patru.Este de preferat să aveţi cartofi de aceiaşi dimensiune ca să se coacă în mod egal.Se aşează într-o tavă mai înaltă,se amestecă cu uleiul,sarea,piperul,usturoiul şi verdeaţa tocată mărunt.

Se toarnă pe lângă cartofi o jumătate de pahar de apă.Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se lasă la cuptorul încălzit în prealabil cca.10 minute să se înmoaie.

Verificaţi cartofii şi dacă s-au înmuiat,scoateţi folia şi mai lăsaţi 10 minute,pânăse rumenesc.

Sunt foarte gustoşi,uşor de preparat şi au mai puţine calorii decât cei prăjiţi. Plus că nu trebuie păziţi şi întorşi!

Puteţi folosi ce verdeaţă preferaţi,se pot mânca de post cu murături,sau garnitură lângă orice fel de carne.

Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor (înlocuiesc cu succes cartofii prăjiţi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Aluat de placinta

Aluat de placinta

Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata

26 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Gem plin de vitamine(merişoare, mure, pere)

Gem plin de vitamine(merişoare, mure, pere)

Merişoarele se spală în strecurătoare, murele la fel. Perele se curăţă de coajă şi de seminţe

13 voturi    5 comentarii
2h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mihai

    mihai (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta si a iesit "super". Am folosit la cartofi ulei de masline, usturoi, ierburi de provence, busuioc maruntit, sare, piper si putina apa. E o reteta simpla, gustoasa si nu in ultimul rand mult mai sanatoasa decat fripti. Am servit acesti cartofi alaturi de bucatele de carne de la diferiti pesti caliti in ulei de masline cu usturoi si codimente. Ce gustos a fost! Eu recomand aceasta reteta tuturor iubitorilor de cartofi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2010

    Simpli, gustosi si sanatosi! Felicitari*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg.cartofi roz ( sau mai mult în funcţie de numărul de persoane)
  • 50 ml. ulei măsline
  • sare,
  • o legătură verdeaţă tocată: pătrunjel,mărar,busuioc sau funcţie de preferinţe
  • câteva fire de cimbru,dacă doriţi
  • usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Simpli, gustosi si sanatosi! Felicitari*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pachetele cu branza