Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Ingrediente

  • (pentru 2 porții):
  • - 500g cartofi noi mai mici (dacă sunt mai mari se pot tăia)
  • - 1 lingură ulei de măsline
  • - 1/2 linguriță sare
  • - 3/4 linguriță paprika iute afumată
  • - 1 vârf de cuțit piper negru măcinat
  • - 50g brânză cu mucegai albastru (+10-20g la servire)
  • - 20g parmezan ras (+10g la servire)

Mod de preparare

Cartofii bine spălați, necurățați de coajă, se pun la fiert în apă rece, până sunt aproape fierți, aproximativ 20 de minute. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă cartofii bine scurși de apă și uscați cu prosoape de bucătărie, se adaugă paprika, sarea, piperul și se amestecă bine, bine cu cartofii astfel încât să fie acoperiți de ulei și condimente pe toate părțile și se lasă până devin aurii. Se dă tigaia la o parte de pe foc. Se adaugă brânza cu mucegai albastru sfărâmată și parmezanul ras și se amestecă bine cu cartofii. Se pun cartofii într-un vas, și se servesc la masă calzi. La servire se mai adaugă puțină brânză cu mucegai și parmezan ras.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor