autor:

paviasi

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi Paduraresti

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
Pentru 10 portii de 300gr., cartofi noi 3,000kg, sunca afumata semigrasa 0,3kg, ceapa verde 0,3kg, bureti de padure(uscati:0,5kg,proaspeti:1,5kg), esenta de ciperci 0,1kg,sau 1plic supa de ciuperci, ulei 0,1L, leurda 2 legaturi(in sezon)sau usturoi verde 2 leg, verdeata 1 legatura,de cautat hatmatuchi in sezon,, busuioc uscat, sare ,piper,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatire:

cartofii se spala,sunca se taie julien,ceapa verde se spala si se toaca partea alba,separat de partea verde,buretii sau ciupercile daca sunt uscate,se pun la umflat in apa sau supa apoi ii tocati, daca folositi ciuperci proaspete le spalati, apoi le taiati felii,leurda se toaca mare,daca folositi usturoi verde il tocati fin,verdeata se toaca fin,



Preparare:

Cartofii se fierb si se taie taraneste(sferturi sau in 6 pe lungime)Pot fi lasati in coaja daca va place.

Intr-o tigaie foarte larga puneti uleiul la incins,cu sunca,lasati sunca sa se topeasca pana devine crocanta.

Puneti imediat ceapa si lasati 3 min.Daca folositi usturoi verde,il puneti tot acum,sa aiba timp sa se inmoaie.Puneti si ciupercile sau buretii,mariti focul si lasati descoperit,fara a adauga sare.Acest amestec nu trebuie sa fiarba,icercati sa-l rumeniti usor.In 150ml de apa calda sau supa,dizolvati esenta de ciuperci sau supa la plic.

Puneti cartofii taiati intr-o tava,acum ii puteti condimenta,turnati continutul tigaii peste cartofi,adaugati esenta de ciuperci si leurda daca ati

putut sa v-o procurati.Amestecati cu o paleta si bagati tava la cuptor pentru 15 minute.O data la 5 minute amestecati in tava.



Mod de servire si prezentare:

Preparatul poate fi o garnitura,un antre sau preparat de baza astfel:

maxim 150gr.pentru garnitura la preparate din carne vanatoresti,

gratinat cu cascaval sau parmezan,250gr. Ca antreu,

250-300gr. insotit de salata ca preparat de baza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Paduraresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale de legume in foi de vita

Sarmale de legume in foi de vita

Sarmalutele de legume nu sunt cu nimic mai prejos decat cele cu carne, mai ales ca ciupercile au

5 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu carne de curcan

Ghiveci de legume cu carne de curcan

Se portioneaza carnea,si se pune la fiert cu putina apa,se trage un clocot,se arunca apa si se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Cred ca iese ceva bun aici.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii de 300gr.
  • cartofi noi 3,000kg
  • sunca afumata semigrasa 0,3kg
  • ceapa verde 0,3kg
  • bureti de padure(uscati:0,5kg,proaspeti:1,5kg)
  • esenta de ciperci 0,1kg,sau 1plic supa de ciuperci
  • ulei 0,1L
  • leurda 2 legaturi(in sezon)sau usturoi verde 2 leg
  • verdeata 1 legatura,de cautat hatmatuchi in sezon,
  • busuioc uscat
  • sare ,piper,

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Crema de dovleac