autor:

paviasi

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi Paduraresti

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
Pentru 10 portii de 300gr., cartofi noi 3,000kg, sunca afumata semigrasa 0,3kg, ceapa verde 0,3kg, bureti de padure(uscati:0,5kg,proaspeti:1,5kg), esenta de ciperci 0,1kg,sau 1plic supa de ciuperci, ulei 0,1L, leurda 2 legaturi(in sezon)sau usturoi verde 2 leg, verdeata 1 legatura,de cautat hatmatuchi in sezon,, busuioc uscat, sare ,piper,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatire:

cartofii se spala,sunca se taie julien,ceapa verde se spala si se toaca partea alba,separat de partea verde,buretii sau ciupercile daca sunt uscate,se pun la umflat in apa sau supa apoi ii tocati, daca folositi ciuperci proaspete le spalati, apoi le taiati felii,leurda se toaca mare,daca folositi usturoi verde il tocati fin,verdeata se toaca fin,



Preparare:

Cartofii se fierb si se taie taraneste(sferturi sau in 6 pe lungime)Pot fi lasati in coaja daca va place.

Intr-o tigaie foarte larga puneti uleiul la incins,cu sunca,lasati sunca sa se topeasca pana devine crocanta.

Puneti imediat ceapa si lasati 3 min.Daca folositi usturoi verde,il puneti tot acum,sa aiba timp sa se inmoaie.Puneti si ciupercile sau buretii,mariti focul si lasati descoperit,fara a adauga sare.Acest amestec nu trebuie sa fiarba,icercati sa-l rumeniti usor.In 150ml de apa calda sau supa,dizolvati esenta de ciuperci sau supa la plic.

Puneti cartofii taiati intr-o tava,acum ii puteti condimenta,turnati continutul tigaii peste cartofi,adaugati esenta de ciuperci si leurda daca ati

putut sa v-o procurati.Amestecati cu o paleta si bagati tava la cuptor pentru 15 minute.O data la 5 minute amestecati in tava.



Mod de servire si prezentare:

Preparatul poate fi o garnitura,un antre sau preparat de baza astfel:

maxim 150gr.pentru garnitura la preparate din carne vanatoresti,

gratinat cu cascaval sau parmezan,250gr. Ca antreu,

250-300gr. insotit de salata ca preparat de baza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Paduraresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri aperitiv din dovlecel verde

Rulouri aperitiv din dovlecel verde

O metoda geniala de a prepara dovleceii! Sunt gustosi si nu se fac greu deloc! Va puteti juca cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curcan Bolognese

Curcan Bolognese

Curatam legumele si le pregati astfel: ceapa si ardeiul le taiem cubulete, morcovul si telina le

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Cred ca iese ceva bun aici.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii de 300gr.
  • cartofi noi 3,000kg
  • sunca afumata semigrasa 0,3kg
  • ceapa verde 0,3kg
  • bureti de padure(uscati:0,5kg,proaspeti:1,5kg)
  • esenta de ciperci 0,1kg,sau 1plic supa de ciuperci
  • ulei 0,1L
  • leurda 2 legaturi(in sezon)sau usturoi verde 2 leg
  • verdeata 1 legatura,de cautat hatmatuchi in sezon,
  • busuioc uscat
  • sare ,piper,

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza a la Cluj