autor:

paviasi

» » Aperitive

Cartofi Rosti gratinati

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Ingrediente
Pt.10 portii., 10 cartofi mari (aproximativ 2kg), Unt 0,200kg, Cascaval 0,300kg, Sunculita taraneasca 0,300kg, Cimbru verde 1 crenguta, Sare,, 1rosie sau un ardei kapia,pentru decor., 2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se rad si se storc putin.(se prajesc imediat)
Sunculita sau kaizerul se taie la feliator,sau la cutit dar foarte subtire.
Rosia sau ardeiul,sau ambele,se spala,se taie rondele.
Preparare:
Daca faceti 10 sau mai multe portii o data,folositi o tava,pentru 2-3 portii folositi o tigaie.Puneti untul la topit,in el puneti cimbrul si usturoiul intreg necuratat ca sa aromeze uleiul.Scoateti apoi crengutele de cimbru si le pastrati-le.Puneti sunculita sa se rumeneasca 2-3 minute,adaugati cartofii,fara a mesteca,presati putin pentru a da o forma regulata preparatului.Condimentati usor,deoarece cascavalul si sunculita sunt sarate.Cand s-a rumenit pe o parte intoarceti rosti pe cealalta parte.Puneti deasupra cascavalul ras,asezati rosiile sau ardeiul deasupra,impreuna cu crengutele de cimbru.
Cartofii nu este nevoie sa fie fierti,cum dau retete.
Daca ati folosit tava,bagati-o la cuptor 10 minute.Tigaia trebuie s-o acoperiti si s-o mai lasati la foc mic inca 5 minute,ca sa abureasca si sa se topeasca cascavalul.Se portioneaza cand se racoreste.
Se serveste si ca garnitura si ca fel principal insotit de salata
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Rosti gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Dovlecei pane cu sos de rosii

Dovlecei pane cu sos de rosii

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja, il taiem in felii mai groase si il lasam sa se scurga de

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pt.10 portii.
  • 10 cartofi mari (aproximativ 2kg)
  • Unt 0,200kg
  • Cascaval 0,300kg
  • Sunculita taraneasca 0,300kg
  • Cimbru verde 1 crenguta
  • Sare,
  • 1rosie sau un ardei kapia,pentru decor.
  • 2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Crochete combinate