Cartofi Rosti gratinati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.10 portii.
  • 10 cartofi mari (aproximativ 2kg)
  • Unt 0,200kg
  • Cascaval 0,300kg
  • Sunculita taraneasca 0,300kg
  • Cimbru verde 1 crenguta
  • Sare,piper
  • 1rosie sau un ardei kapia,pentru decor.
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se rad si se storc putin.(se prajesc imediat)

Sunculita sau kaizerul se taie la feliator,sau la cutit dar foarte subtire.

Rosia sau ardeiul,sau ambele,se spala,se taie rondele.

Preparare:

Daca faceti 10 sau mai multe portii o data,folositi o tava,pentru 2-3 portii folositi o tigaie.Puneti untul la topit,in el puneti cimbrul si usturoiul intreg necuratat ca sa aromeze uleiul.Scoateti apoi crengutele de cimbru si le pastrati-le.Puneti sunculita sa se rumeneasca 2-3 minute,adaugati cartofii,fara a mesteca,presati putin pentru a da o forma regulata preparatului.Condimentati usor,deoarece cascavalul si sunculita sunt sarate.Cand s-a rumenit pe o parte intoarceti rosti pe cealalta parte.Puneti deasupra cascavalul ras,asezati rosiile sau ardeiul deasupra,impreuna cu crengutele de cimbru.

Cartofii nu este nevoie sa fie fierti,cum dau retete.

Daca ati folosit tava,bagati-o la cuptor 10 minute.Tigaia trebuie s-o acoperiti si s-o mai lasati la foc mic inca 5 minute,ca sa abureasca si sa se topeasca cascavalul.Se portioneaza cand se racoreste.

Se serveste si ca garnitura si ca fel principal insotit de salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise