Preincalzeste cuptorul.Unge cu grasime o tava de friptura si presara sare grunjoasa si piper.Spala cartofii si curata-i de coaja.Taie-i in doua sau,daca este necesar,in patru,pentru a obtine bucati de aceeasi marime.Aseaza-i in tava intr-un strat uniform.Striveste cateii de usturoi cu lama cutitului si presara-i deasupra,impreuna cu rozmarinul maruntit.
Da la cuptor timp de 30 de minute,pina cind se rumenesc si devin crocanti.Inainte de a-i servi ,stropeste-i cu putin ulei.Serveste-i cu smintina sau cu sos aioli.
Sosul:zdrobeste cateii de usturoi,pina cind obtii o pasta fina.Adauga galbenusurile,sare,piper si treptat,uleiul amestecind continuu,ca la prepararea maionezei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii