autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Cartofi si pui la cuptorul cu halogen Oven

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg de cartofi noi mai mari sau vechi, 1 pui de 1-1,2 kg sau doar piept, pulpe, aripi – ce preferati, 3-4 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia iute si dulce, 1 lingurita usturoi granulat (sau 5-6 catei de usturoi dati pe razatoare), 1 lingurita patrunjel tocat, proaspat sau uscat, 1 lingurita de zahar, cimbru, curry, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Avantajul gatitului in cuptorul cu halogen: gatiti carnea si cartofii separat, dar in acelasi timp, iar sucurile din carne se vor scurge peste cartofi care vor fi atat rumeniti si gustosi, dar mai ales pufosi, fragezi.
Taiati puiul bucati si condimentati carnea cu un baitz preparat din ulei si condimente.
Curatati cartofii si puneti-i la fiert intregi sau taiati pe jumatate in 1,5 l apa rece cu zahar si putina sare, la foc mic, iar dupa ce incepe sa clocoteasca lasati sa fiarba doar 7-8 minute. Scoateti-i din apa si treceti-i prin acelasi baitz. Puteti folosi chiar si o pensula de patiserie, ca sa ungeti bine cartofii. Lasati sa stea 5-10 minute, atat carnea cat si cartofii, ca sa se imbibe bine.
Asezati cartofii pe gratarul inferior al cuptorului, puneti deasupra al doilea gratar pe care asezati bucatile de pui. Puneti capacul si setati cuptorul la 175 de grade Celsius si 25 minute.
Ridicati capacul, puneti-l deoparte, intoarceti carnea si mai lasati inca 10 minute la aceeasi temperatura. Scoateti pe un platou cartofii frumos rumeniti si friptura de pui. Garnisiti cu felii de rosii, castraveti, verdeata, peperoni, etc.
Pofta buna. O mancare delicioasa si usor de preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si pui la cuptorul cu halogen Oven" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Capatana de vitel in aluat - reteta proprie

Capatana de vitel in aluat - reteta proprie

Capatana se spala foarte bine, se tine in apa cu putin otet cca 10-15 minute,dupa care se clateste

24 voturi    6 comentarii
10h
Fripturi
Coaste si ceafa cu vin.

Coaste si ceafa cu vin.

Mustarul,kethcup-ul si o ligurita ulei se amesteca pana se omogenizeaza si apoi se unge carnea spalata

25 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi noi mai mari sau vechi
  • 1 pui de 1-1,2 kg sau doar piept
  • pulpe
  • aripi – ce preferati
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia iute si dulce
  • 1 lingurita usturoi granulat (sau 5-6 catei de usturoi dati pe razatoare)
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • proaspat sau uscat
  • 1 lingurita de zahar
  • cimbru
  • curry
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure