Avantajul gatitului in cuptorul cu halogen: gatiti carnea si cartofii separat, dar in acelasi timp, iar sucurile din carne se vor scurge peste cartofi care vor fi atat rumeniti si gustosi, dar mai ales pufosi, fragezi.
Taiati puiul bucati si condimentati carnea cu un baitz preparat din ulei si condimente.
Curatati cartofii si puneti-i la fiert intregi sau taiati pe jumatate in 1,5 l apa rece cu zahar si putina sare, la foc mic, iar dupa ce incepe sa clocoteasca lasati sa fiarba doar 7-8 minute. Scoateti-i din apa si treceti-i prin acelasi baitz. Puteti folosi chiar si o pensula de patiserie, ca sa ungeti bine cartofii. Lasati sa stea 5-10 minute, atat carnea cat si cartofii, ca sa se imbibe bine.
Asezati cartofii pe gratarul inferior al cuptorului, puneti deasupra al doilea gratar pe care asezati bucatile de pui. Puneti capacul si setati cuptorul la 175 de grade Celsius si 25 minute.
Ridicati capacul, puneti-l deoparte, intoarceti carnea si mai lasati inca 10 minute la aceeasi temperatura. Scoateti pe un platou cartofii frumos rumeniti si friptura de pui. Garnisiti cu felii de rosii, castraveti, verdeata, peperoni, etc.
Pofta buna. O mancare delicioasa si usor de preparat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii