Ingrediente
1 kg de cartofi noi mai mari sau vechi, 1 pui de 1-1,2 kg sau doar piept, pulpe, aripi – ce preferati, 3-4 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia iute si dulce, 1 lingurita usturoi granulat (sau 5-6 catei de usturoi dati pe razatoare), 1 lingurita patrunjel tocat, proaspat sau uscat, 1 lingurita de zahar, cimbru, curry, sare, piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
3 voturi
Mod de preparare
Taiati puiul bucati si condimentati carnea cu un baitz preparat din ulei si condimente.
Curatati cartofii si puneti-i la fiert intregi sau taiati pe jumatate in 1,5 l apa rece cu zahar si putina sare, la foc mic, iar dupa ce incepe sa clocoteasca lasati sa fiarba doar 7-8 minute. Scoateti-i din apa si treceti-i prin acelasi baitz. Puteti folosi chiar si o pensula de patiserie, ca sa ungeti bine cartofii. Lasati sa stea 5-10 minute, atat carnea cat si cartofii, ca sa se imbibe bine.
Asezati cartofii pe gratarul inferior al cuptorului, puneti deasupra al doilea gratar pe care asezati bucatile de pui. Puneti capacul si setati cuptorul la 175 de grade Celsius si 25 minute.
Ridicati capacul, puneti-l deoparte, intoarceti carnea si mai lasati inca 10 minute la aceeasi temperatura. Scoateti pe un platou cartofii frumos rumeniti si friptura de pui. Garnisiti cu felii de rosii, castraveti, verdeata, peperoni, etc.
Pofta buna. O mancare delicioasa si usor de preparat.