autor:

alexandra elena

» » Fripturi

Cartofi taranesti

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
500 gr cartofi, 200 gr sunculita taraneasca, 1 ceapa mare, sare, piper, delikat pentru cartofi prajiti(sau orice fel de delikat), marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie in jumatate sau sferturi(bucatile sa nu fie prea mici pentru ca se sfarama)si se pun la fiert in apa cu sare.Se dau deoparte cand sunt inca putin tari.Ceapa curatata si taiata marunt se dinstuieste in 2 linguri ulei incins intr-o cratita. Se adauga sunculita taraneasca taiata cubulete. Dupa ce se inmoaie putin se adauga si cartofii scursi de zeama. Se pipereaza si se presara Delikatul intorcand usor cartofii pe toate partile. Cand prind o culoare aurie cartofii sunt gata, se scot pe un platou se presara cu marar tocat marunt si se servesc ca atare sau ca si garnitura la friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se pun cartofii la fiet, taiati in felii mari si groase. Intr-o tigaie de teflon caliti ceapa, iar

15 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Carnaciori la teflon cu garnitura de cartofi taranesti

Carnaciori la teflon cu garnitura de cartofi taranesti

Carnaciorii se pun in tigaia de teflon bine incalzita. Se intorc de pe o parte pe alta pentru o buna

2 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Destul de rapid!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Foarte buni!

  • alexandra elena

    alexandra elena (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    Multumesc de aprecieri! Delikatul poate oricand lipsi din orice reteta, ca doar nu e un element de baza al gastronomiei.Nici eu nu sunt o adepta inraita a folosirii acestuia, dar uneori il gasesc util. Sarbatori fericite!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Foarte reusita reteta,dar prefer fara delikat,vegeta sau alte derivate deoarece nu am folosit niciodata si incerc sa conving pe toata lumea sa numai foloseasca...Toate produsele acestea aduc numai neplaceri sanatatii noastre si a celor dragi...Nu te supara,ok?...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Eu nu agreez delikatul sau altele asemenea. Sunt mai multă sare şi dau mâncărurilor acelaşi gust care nu-mi place.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Foarte buni.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Deliciosi, mie imi place sa se zdrobeasca un pic cartofii.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      buna reteta,originala.am mancat undeva in bihor cartofi taranesti cu sos de bulion,nu buni.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Ce bine arata!

    • Fara foto

      UniK78 , 13 ianuarie 2009

      Buni ...buni de tot... langa un gratar merg de minune (cu mult vin langa).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • delikat pentru cartofi prajiti(sau orice fel de delikat)
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Pasca chinezeasca

Pasca chinezeasca

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza;

49 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turte "Scutecele Domnului"

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Destul de rapid!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
File de vita cu sos de gorgonzola