autor:

Oana D.

» » Aperitive

Cartofi umpluti

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2013

Ingrediente
8 cartofi de marime medie (sau 4 mari), 200 g ciuperci, 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde, 2 oua, 5 linguri de smantana, 50 g unt, 2 pahare de supa de legume, patrunjel verde, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit cateva minute. Dupa aceea se toarna smantana batuta impreuna cu ouale, sare si piper. Se amesteca pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie, se aseaza intr-o tava care merge la aragaz (eu am pus si bucatelele de cartof scobite), se toarna supa de legume, cate o bucatica de unt pe fiecarte cartof, si se da la cuptor la foc tare la inceput, apoi mai moderat cca o jumatate de ora (de cand incep sa fiarba) sau pana cand supa scade iar cartofii devin moi. Din cand in cand turnati cu o lingura zeama peste cartofi, ca sa nu se usuce prea tare.

Se servesc fierbinti, eventual cu cascaval ras deasupra, si cu salata de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi umpluti cu sunca si branza

Cartofi umpluti cu sunca si branza

Se fierb cartofii in coaja. Se scurg de apa, se lasa cateva minute la racit si se curata de coaja

45 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Se fierb cat sa ramana destul de tari, sa

21 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 cartofi de marime medie (sau 4 mari)
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde
  • 2 oua
  • 5 linguri de smantana
  • 50 g unt
  • 2 pahare de supa de legume
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Inimioare cu chimen