autor:

Oana D.

» » Aperitive

Cartofi umpluti

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2013

Ingrediente
8 cartofi de marime medie (sau 4 mari), 200 g ciuperci, 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde, 2 oua, 5 linguri de smantana, 50 g unt, 2 pahare de supa de legume, patrunjel verde, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit cateva minute. Dupa aceea se toarna smantana batuta impreuna cu ouale, sare si piper. Se amesteca pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie, se aseaza intr-o tava care merge la aragaz (eu am pus si bucatelele de cartof scobite), se toarna supa de legume, cate o bucatica de unt pe fiecarte cartof, si se da la cuptor la foc tare la inceput, apoi mai moderat cca o jumatate de ora (de cand incep sa fiarba) sau pana cand supa scade iar cartofii devin moi. Din cand in cand turnati cu o lingura zeama peste cartofi, ca sa nu se usuce prea tare.

Se servesc fierbinti, eventual cu cascaval ras deasupra, si cu salata de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi umpluti la cuptor

Cartofi umpluti la cuptor

Se fierb cartofii in coaja la foc mic pe aragaz, dupa ce s-au fiert se lasa sa se racesca cateva

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 cartofi de marime medie (sau 4 mari)
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde
  • 2 oua
  • 5 linguri de smantana
  • 50 g unt
  • 2 pahare de supa de legume
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Crema de conopida cu usturoi