Se curata si se spala cartofii, se fierb numai pe jumatate de apa potrivit de sarata, apoi se scobesc cu un cutit sau cu un dispozitiv special dintr-unul din capete pana aproape de celalalt, dar nu trebuie sa se gaureasca la ambele capete.
Se paseaza bune branza de vaci, daca e prea uscata se freaca cu 2-3 linguri de smantana, se amesteca cu 2 oua, se potriveste de sare si se adauga verdeata.
Cu aceasta compozitie se umplu cartofii si se aseaza intr-un vas de jena uns cu ulei, cartofii se pun unul langa altul cu taietura in sus.Se toarna deasupra smantana batuta cu putina sare si 2-3 linguri de faina.Se poate presara in sos, printre cartofi umplutisi bucatelele de cartofi ramase in urma scobiturii acestora.Peste cartofii ramasi cu varvurile deasupra sosului turnat se picura cu o lingurita cateva picaturi din oul ramas batut cu putina sare, apoi se presara putina verdeata tocata marunt.
Se dau la cuptor la foc potrivit. Cand sosul este gata si cartofii s-au rumenit frumos deasupra sunt gata.Se servesc cu smantana sau alaturi de un sos de mazare, sufleu de spanac, etc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii