autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cartofi umpluti cu branza de vaci

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
1 kg cartofi (de preferat cortofi rosii), 1/2 kg branza de vaci, 3 oua, 2 lingurite ulei, 2-3 linguri de faina, 1/2 lingurita sare, 1 legatura de patrunjel, 1 pahar de smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata si se spala cartofii, se fierb numai pe jumatate de apa potrivit de sarata, apoi se scobesc cu un cutit sau cu un dispozitiv special dintr-unul din capete pana aproape de celalalt, dar nu trebuie sa se gaureasca la ambele capete.
Se paseaza bune branza de vaci, daca e prea uscata se freaca cu 2-3 linguri de smantana, se amesteca cu 2 oua, se potriveste de sare si se adauga verdeata.
Cu aceasta compozitie se umplu cartofii si se aseaza intr-un vas de jena uns cu ulei, cartofii se pun unul langa altul cu taietura in sus.Se toarna deasupra smantana batuta cu putina sare si 2-3 linguri de faina.Se poate presara in sos, printre cartofi umplutisi bucatelele de cartofi ramase in urma scobiturii acestora.Peste cartofii ramasi cu varvurile deasupra sosului turnat se picura cu o lingurita cateva picaturi din oul ramas batut cu putina sare, apoi se presara putina verdeata tocata marunt.
Se dau la cuptor la foc potrivit. Cand sosul este gata si cartofii s-au rumenit frumos deasupra sunt gata.Se servesc cu smantana sau alaturi de un sos de mazare, sufleu de spanac, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "cartofi umpluti cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica cu legume

Mancarica cu legume

Se spala bine toate legumele.Ceapa se toaca marunt,prazul se desface in 2 pt a putea fi spalat bine

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti cu kaizer

Cartofi frantuzesti cu kaizer

1. Se fierb cartofii in coaja. 2. Se fierb 4 oua, iar celelalte doua se bat si se amesteca cu smantana. 3.

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg cartofi (de preferat cortofi rosii)
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 lingurite ulei
  • 2-3 linguri de faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 pahar de smantana

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mancare de linte