Cartofi umpluti cu sunca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -4 cartofi mari,
  • - 15 g unt,
  • -4 felii costita afumata taiate marunt,
  • -4 linguri smantana,
  • -sare,
  • -piper negru macinat,
  • -4 linguri cascaval ras,
  • -2 linguri parmezan ras.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 190gr. Se spala bine cartofii cu o perie aspra, se zvanta si se inteapa cu o furculita de jur imprejur. Se coc 15 min in cuptorul incins, pana ce sunt moi la apasat. (Incercati-i cu un servet de bucatarie, ca sa nu va ardeti!). Intre timp, topiti untul intr-o tigaie si prajiti in el, circa 3-5 minute, bucatelele de costita afumata. Incingeti la temperatura maxima grill-ul. Luati fiecare cartof si taiati cate o felie subtire pe latul lor. Scobiti miezul cu o lingura, lasand o margine groasa de circa 5 mm si avand grija sa nu deteriorati coaja. Zdrobiti miezul de cartof, adaugati bucatelele de costita si smantana si gustati de sare si piper. Amestecati bine si introduceti, din nou, umplutura in cartofi. Presarati peste fiecare cartof cascaval si parmezan ras, dati-i la cuptor, sub grill, si lasati-i sa se rumeneasca impreuna cu cascavalul topit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise