autor:

Gospodinadecriza GDC

» » Aperitive

Cartofi umpluti, la cuptor

Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
O reţetă simplă, uşoară pentru stomac, fără prăjeli., , Ingrediente pentru 4 persoane:, -4 cartofi mari., , Pentru umplutură:, -brânză sărată, de vaci, caşcaval, , -feliuţe de şuncă, salam, tăiate cuburi,, -ceapă verde, tăiată, pătrunjel, , -1 ou fiert, tăiat cuburi, -50 g unt, , -4 - 5 linguri de smântână,, -sare, piper., În funcţie de preferinţe şi buget, mai puteţi adăuga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Cartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii de coajă, înainte de a-i da la cuptor. Sau se pot căli legumele şi carnea în ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetică a retetei.
Îi umplem, pe rând, cu câte un pic din fiecare ingredient (brânză, 2, 3 cubuleţe unt, şuncă, ceapă tăiată rondele, usturoi feliat, carne) condimentăm, punem o lingură de smântână deasupra şi îi dăm la cuptor 30 minute, într-o tavă unsă cu unt.
Cu 5 minute înainte de a-i scoate, radem caşcaval şi aşezăm o felie de roşie peste fiecare cartof. Îi putem orna şi cu rondele de ceapa roşie.
Pentru a-i servi, îi punem cu grijă pe un platou, presărat cu pătrunjel sau pe foi de salata verde.
Sunt foarte deliciosi si mult mai sanatosi decat verisorii lor, prajiti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi umpluti cu branza la cuptor

Cartofi umpluti cu branza la cuptor

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm. Se

25 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 iunie 2011

    Apetisanti si deliciosi.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Arata tare bine.

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O idee minunata! Felicitari pentru reteta!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      delicioasi cartofii, arata super

    • Fara foto

      Gospodinadecriza GDC , 22 aprilie 2010

      Va multumesc mult. E prima data cand i-am facut! Asa ca, normal ca au iesit deliciosi. Ca prima data!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Arata super bine...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Bogati cartofii tai.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Foarte bun!

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      imi place si arata foarte bine merita incercata

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      arata foarte gustos, cu siguranta asa si e.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte buna, usoara cu adevarat.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      deliciosi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • O reţetă simplă
  • uşoară pentru stomac
  • fără prăjeli.
  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • -4 cartofi mari.
  • Pentru umplutură:
  • -brânză sărată
  • de vaci
  • caşcaval
  • -feliuţe de şuncă
  • salam
  • tăiate cuburi,
  • -ceapă verde
  • tăiată
  • pătrunjel
  • -1 ou fiert
  • tăiat cuburi
  • -50 g unt
  • -4 - 5 linguri de smântână,
  • -sare
  • piper.
  • În funcţie de preferinţe şi buget
  • mai puteţi adăuga ciuperci
  • bacon
  • kaizer
  • piept de pui.

Raporteaza reteta

Retete
de Gospodinadecriza GDC
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai

27 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Preparat pe 1 martie si vizionat pe 8 martie, cand nu voi gati, ca sunt o Duoamna si nu voi sta la

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pateu de soia

Pateu de soia

Modul de preparare e cel de la humus (pateul de naut). Boabele de soia se pun la inmuiat in multa

8 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

COSTINELA M. (Chef de cuisine)

Apetisanti si deliciosi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Oua prajite cu castravete in stil chinezesc