autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 12 septembrie 2015

Ingrediente
INGREDIENTE, , -14 cartofi de marime mijlocie, -1/2 kg carne tocata de vita, -150 gr mozzarella rasa, -un ardei gras mic,galben sau verde, tocat marunt, -1/2 ardei iute tocat marunt, -3 cepe mijlocii tocate marunt, -3 rosii decojite si tocate, -150 ml ulei de masline, - zeama de lamaie, -3 pahare zeama de carne sau, 3 pahare de apa calduta, 3 linguri de vegeta sau mirodenia, -sare, piper dupa gust, -ulei de porumb

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE

Vom incepe cu compozitia.
Punem ceapa la calit in jumatate din cantitatea de ulei de masline.Dupa ce s-a calit vom adauga carnea,

ardeiul dulce si iute, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Lasam pana scade toata zeama, aprox.15

min.Dupa ce s-a gatit carnea o punem intr-o sita sa se scurga de uleiul ramas si sa se raceasca.
Cartofii se spala bine sub jet de apa rece si se curata de coaja.
Cu ajutorul unor ustensile speciale (pe care le vom vedea in imagine) scobim miezul. Pentru a nu se

schimba culoarea miezului il vom cali imediat usor in ulei de masline intr-o tava in care vom pune

cartofii dupa ce i-am umplut.Peste miez vom pune rosiile tocate, sare (sa tinem cont ca vegeta contine

sare), piper, apoi mai lasam 5 min si stingem focul.
Dupa ce am scobit carofii ii vom praji intr-o tigaie in ulei de porumb pana devin aurii. Ii scoatem intr-o

sita cu partea scobita in jos pentru a se scurge surplusul de ulei. Dupa ce s-au racit cartofii ii umplem cu

compozitia de carne, apoi ii asezam in tava cu miezul de cartofi si rosii. La sfarsit adaugam fie zeama de

la carne (3 pahare) sau 3 pahare de apa calduta in care am dizolvat cele 3 linguri de vegeta sau mirodenia.

Se va da la foc iute cateva clocote, dupa care bagam tava la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de min.

Scoatem tava si presuram mozzarella si o mai lasam pana ce se rumenesc cartofii.
Sunt foarte deliciosi si se servesc calzi cu iaurt si salata de vara.

Pofta buna!
Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi fierti in coaja, umpluti dati  la cuptor

Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor

Se iau 4 cartofi mari, se spala bine si se pun la fiert, se lasa aproximativ 30 de minute dupa care

25 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • INGREDIENTE
  • -14 cartofi de marime mijlocie
  • -1/2 kg carne tocata de vita
  • -150 gr mozzarella rasa
  • -un ardei gras mic,galben sau verde
  • tocat marunt
  • -1/2 ardei iute tocat marunt
  • -3 cepe mijlocii tocate marunt
  • -3 rosii decojite si tocate
  • -150 ml ulei de masline
  • - zeama de lamaie
  • -3 pahare zeama de carne sau
  • 3 pahare de apa calduta
  • 3 linguri de vegeta sau mirodenia
  • -sare
  • piper dupa gust
  • -ulei de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Placinta cu carne si aluat de casa