autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 12 septembrie 2015

Ingrediente
INGREDIENTE, , -14 cartofi de marime mijlocie, -1/2 kg carne tocata de vita, -150 gr mozzarella rasa, -un ardei gras mic,galben sau verde, tocat marunt, -1/2 ardei iute tocat marunt, -3 cepe mijlocii tocate marunt, -3 rosii decojite si tocate, -150 ml ulei de masline, - zeama de lamaie, -3 pahare zeama de carne sau, 3 pahare de apa calduta, 3 linguri de vegeta sau mirodenia, -sare, piper dupa gust, -ulei de porumb

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE

Vom incepe cu compozitia.
Punem ceapa la calit in jumatate din cantitatea de ulei de masline.Dupa ce s-a calit vom adauga carnea,

ardeiul dulce si iute, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Lasam pana scade toata zeama, aprox.15

min.Dupa ce s-a gatit carnea o punem intr-o sita sa se scurga de uleiul ramas si sa se raceasca.
Cartofii se spala bine sub jet de apa rece si se curata de coaja.
Cu ajutorul unor ustensile speciale (pe care le vom vedea in imagine) scobim miezul. Pentru a nu se

schimba culoarea miezului il vom cali imediat usor in ulei de masline intr-o tava in care vom pune

cartofii dupa ce i-am umplut.Peste miez vom pune rosiile tocate, sare (sa tinem cont ca vegeta contine

sare), piper, apoi mai lasam 5 min si stingem focul.
Dupa ce am scobit carofii ii vom praji intr-o tigaie in ulei de porumb pana devin aurii. Ii scoatem intr-o

sita cu partea scobita in jos pentru a se scurge surplusul de ulei. Dupa ce s-au racit cartofii ii umplem cu

compozitia de carne, apoi ii asezam in tava cu miezul de cartofi si rosii. La sfarsit adaugam fie zeama de

la carne (3 pahare) sau 3 pahare de apa calduta in care am dizolvat cele 3 linguri de vegeta sau mirodenia.

Se va da la foc iute cateva clocote, dupa care bagam tava la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de min.

Scoatem tava si presuram mozzarella si o mai lasam pana ce se rumenesc cartofii.
Sunt foarte deliciosi si se servesc calzi cu iaurt si salata de vara.

Pofta buna!
Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Se fierb cat sa ramana destul de tari, sa

21 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR

CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR

Se fierb cartofii in apa cu sare, pana acestia fierb, calim ceapa cu carnea si ficatul intr-o cratita

19 voturi    1 comentariu
40h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • INGREDIENTE
  • -14 cartofi de marime mijlocie
  • -1/2 kg carne tocata de vita
  • -150 gr mozzarella rasa
  • -un ardei gras mic,galben sau verde
  • tocat marunt
  • -1/2 ardei iute tocat marunt
  • -3 cepe mijlocii tocate marunt
  • -3 rosii decojite si tocate
  • -150 ml ulei de masline
  • - zeama de lamaie
  • -3 pahare zeama de carne sau
  • 3 pahare de apa calduta
  • 3 linguri de vegeta sau mirodenia
  • -sare
  • piper dupa gust
  • -ulei de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cordon Bleu