Cartofi zdrobiți cu spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi zdrobiți cu spanac

Ingrediente

  • 1 kg cartofi,
  • 450 g spanac,
  • 3+1 linguri ulei de măsline,
  • 1/2 linguriță boabe de muștar,
  • 1 linguriță chimen măcinat,
  • 1/4 linguriță boia iute,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert în coajă.

Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească.

Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă.

Se taie în bucăți potrivite.

Încingem uleiul de măsline într-o tigaie care nu lipește și adăugăm cartofii pe care-i călim pentru 15-20 minute sau până se rumenesc bine pe toate părțile, amestecând din când în când.

Într-un castron amestecăm toate condimentele (boabe de muștar zdrobite, chimen, boia, usturoiul pisat, ghimbirul ras).

Adăugăm 4-5 lingurițe de apă și amestecăm bine.

Când cartofii sunt gata se scot pe un platou.

Adăugăm în tigaie 1 lingură ulei de măsline și condimentele amestecate.

După 2-3 minute adăugăm spanacul (decongelat - în cazul în care folosiți spanac congelat) și amestecăm bine.

Stropim cu zeamă de lămâie și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.

După 2-3 minute readucem cartofii în tigaie și amestecăm bine.

Servim imediat ca atare în zilele de post, ca și garnitură la friptura preferată sau stropiți cu smântână pentru cei care nu adoră carnea :)

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise