Cartofii se pun la fiert în coajă.
Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească.
Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă.
Se taie în bucăți potrivite.
Încingem uleiul de măsline într-o tigaie care nu lipește și adăugăm cartofii pe care-i călim pentru 15-20 minute sau până se rumenesc bine pe toate părțile, amestecând din când în când.
Într-un castron amestecăm toate condimentele (boabe de muștar zdrobite, chimen, boia, usturoiul pisat, ghimbirul ras).
Adăugăm 4-5 lingurițe de apă și amestecăm bine.
Când cartofii sunt gata se scot pe un platou.
Adăugăm în tigaie 1 lingură ulei de măsline și condimentele amestecate.
După 2-3 minute adăugăm spanacul (decongelat - în cazul în care folosiți spanac congelat) și amestecăm bine.
Stropim cu zeamă de lămâie și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
După 2-3 minute readucem cartofii în tigaie și amestecăm bine.
Servim imediat ca atare în zilele de post, ca și garnitură la friptura preferată sau stropiți cu smântână pentru cei care nu adoră carnea :)
Poftă bună!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii