autor:

elucubratii culinare

» » Retete de post

Cartofi zdrobiți cu spanac

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
1 kg cartofi,, 450 g spanac,, 3+1 linguri ulei de măsline,, 1/2 linguriță boabe de muștar,, 1 linguriță chimen măcinat,, 1/4 linguriță boia iute,, 2 căței de usturoi,, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras,, zeama de la 1/2 lămâie,, sare,, piper proaspăt măcinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert în coajă.
Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească.
Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă.
Se taie în bucăți potrivite.
Încingem uleiul de măsline într-o tigaie care nu lipește și adăugăm cartofii pe care-i călim pentru 15-20 minute sau până se rumenesc bine pe toate părțile, amestecând din când în când.
Într-un castron amestecăm toate condimentele (boabe de muștar zdrobite, chimen, boia, usturoiul pisat, ghimbirul ras).
Adăugăm 4-5 lingurițe de apă și amestecăm bine.
Când cartofii sunt gata se scot pe un platou.
Adăugăm în tigaie 1 lingură ulei de măsline și condimentele amestecate.
După 2-3 minute adăugăm spanacul (decongelat - în cazul în care folosiți spanac congelat) și amestecăm bine.
Stropim cu zeamă de lămâie și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
După 2-3 minute readucem cartofii în tigaie și amestecăm bine.
Servim imediat ca atare în zilele de post, ca și garnitură la friptura preferată sau stropiți cu smântână pentru cei care nu adoră carnea :)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi zdrobiți cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel

Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel

FOILE (3 foi): Se amestecă foarte bine sucul de roșii, uleiul, zahărul și zahărul vanilat

31 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Paste cu mere si nuci

Paste cu mere si nuci

Se fierb pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet.Eu folosesc paste \"Gata\" -fierb

3 voturi    2 comentarii
25 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurica Mesaros , 23 aprilie 2014

    f buni si sanatosi!

  • Fara foto

    Adrian Caprioara (Bucatar) , 27 februarie 2013

    Am incercat reteta si a fost gustoasa si usor de preparat.

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Simplu si delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi,
  • 450 g spanac,
  • 3+1 linguri ulei de măsline,
  • 1/2 linguriță boabe de muștar,
  • 1 linguriță chimen măcinat,
  • 1/4 linguriță boia iute,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    7 comentarii
1h
Salate cu peste

Adrian Caprioara (Bucatar)

Am incercat reteta si a fost gustoasa si usor de preparat.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Supa de sparanghel verde si crutoane.(post)