Casul proaspat se taie in cuburi,si se sareaza usor.
Piperul boabe,oregano sibusuiocul se amesteca.
Ardeii iuti se taie rondele.
Usturoiul se taie feliute.
Borcanele se spala,se pun la scurs.
Preparare:
In borcane se pune la fund 1-2 frunze de dafin si o crenguta de rozmarin.Se pun cateva cuburi de branza,apoi se presoara condimentele amestecate,iar branza si tot asa pana se umple borcanul.Crengutele de rozmarin,foile de dafin,usturoiul si ardeii iuti,le folositi ca decor pe lateralul borcanului.tot pe margine asortati si cate o maslina neagra sau verde.Puneti uleiul de masline pana cuprinde branza.Puneti capacul si lasati la rece si intuneric,(frigider sau beci).Scoateti dupa minim 2 saptamani.
Servire:
Branza se scoate pe farfurie sau platou,pe frunze verzi de salata,impreuna cu decorul din borcan.Infingeti in fiecare cub cate o scobitoare.Acest aperitiv este pentru toata familia,dar mai ales petru barbati la un sprit,o bere sau chiar o tuica.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii