autor:

alina

» » Aperitive

Cascaval de casa

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
1,5 kg branza de vaca dulce, lapte, 1 pachet margarina, 2 linguri smantana, 2 galbenusuri de ou, 1 lingurita bicarbonat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

14 voturi

Mod de preparare

Se farama branza intr-o cratita si se pune lapte pana da peste ea si se amesteca cu o lingura branza cu laptele.

Se pune pe foc si se lasa pana se infierbanta si se alege zerul.(pana se alege zerul nu se mai amesteca deloc).Dupa ce se alege zerul, se scurge branza de zer intr-un tifon si se pune sa se scurga.

Se pune un pachet de margarina intr-o cratita,se pune branza si se amesteca pana se face ca guma de mestecat.Putin inainte se adauga 2 linguri de smantana si sare dupa gust.

Cand este gata se ia de pe foc si se pune 1 lingurita de bicarbonat si 2 galbenusuri,apoi se pune cascavalul intr-un castorn de plastic uns cu margarina si se lasa la racit.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval de casa

Cascaval de casa

Punem laptele la fiert,iar branza de vaci o maruntim la robotul de bucatarie.Cand laptele incepe

2 voturi    0 comentarii
4h
Aperitive cu brinza
Paine impanata

Paine impanata

Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata).Se taie apoi

21 voturi    7 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nisioi Mariana , 11 ianuarie 2016

    Am incercat si e ok

  • Fara foto

    Mariana Giurgiu , 07 septembrie 2014

    din lapte de capra cum se face

  • Fara foto

    Camelia Cojocaru , 05 iulie 2014

    In sfarsit o reteta in care nu vad cantitati diferite de lapte pentru aceeasi cantitate de branza vaci.Acum va las si ma duc sa prepar cascavalul.Revin dupa ce-l termin (de facut)...........nu de mancat.Va multumesc pentru retete.

    • Fara foto

      Angela Buzea , 09 martie 2014

      pare a fi bun am sa incerc si eu

    • Fara foto

      Georgiana Radu , 28 octombrie 2013

      din lapte de capra cum se face

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg branza de vaca dulce
  • lapte
  • 1 pachet margarina
  • 2 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Mic dejun cu gogosari si crema de branza