autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Castraveti covasiti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Ingrediente
3 kg castraveti, 1 buc radacina hrean, marar uscat, 2 ardei iuti, 6-7 catei usturoi, un colt de paine, sare, apa( la 1 l apa=1 lingura sare)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime.
Se curata hreanul si se taie fasii.
Usturoiul se curata.
Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot.
In borcanele dinainte spalate bine, se aseaza castravetii unul linga altul, dupa ce , pe fundul borcanelor am pus marar si 2 catei de usturoi.
Printre castraveti punem fasii de hrean si peste primul rand de castraveti adaugam alt marar si usturoi si un ardei iute.
Adaugam un alt rand de castraveti.
In borcanele cu castraveti punem apa pana la gura borcanului apoi o rasturnam intr-o oala si la 1 litru de borcan se pune o lingura rasa de sare.Eu am pus in borcan de 3 l asa ca am pus 3 linguri cu sare. Punem saramura pe foc pina se incalzeste( dar sa nu fiarba, sa se poata tine degetul in apa) apoi a rasturnam din nou in borcan.
Deasupra punem un colt de paine , acoperim borcanul cu o farfuriuta si lasam la soare sa se mureze vreo 3 zile. Se gusta castravetii si daca nu sunt destul de acri se mai lasa o zi la soare.
Se arunca painea de deasupra.
Se pot servi apoi.Se pastreaza la rece.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti covasiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ghiveciul meu preferat

Ghiveciul meu preferat

Se căleşte ceapa tăiată peştişori în ulei. Se pune un pahar de apa să se moaie. Vinetele

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
HRIBI CONGELATI

HRIBI CONGELATI

Cureti hribii,tai felii, speli in cateva ape,scurgi si dai la fiert in apa clocotita. Cum da un clocot,

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 15 iulie 2016

    f buni bv bv bv bv bv

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    DELICIOSI!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Buni,buni.Am pus si eu un borcanel.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Foarte buni! Si eu fac, dar am alta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg castraveti
  • 1 buc radacina hrean
  • marar uscat
  • 2 ardei iuti
  • 6-7 catei usturoi
  • un colt de paine
  • sare
  • apa( la 1 l apa=1 lingura sare)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

christyansen (Chef de cuisine)

f buni bv bv bv bv bv

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei iuti(bulgaresti) in otet