Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
Spalam bine castravetii si gogonelele.
Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari, eu am pus in 3 borcane de 3 kg).
Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sarea si otetul.
Lasam sa dea cateva clocote bune.
Curatam radacinile de hrean,le spalam,le taiem bucati si le punem in borcane.
Usturoiul il curatam,il spalam,il taiem feliute si il repartizam in borcane.
Dupa ce saramura a dat cateva clocote,o turnam in borcane(ATENTIE:sub borcane puneti o coada de lingura sau o lama de cutit ca sa nu cumva sa vi se crape borcanele).
Deasupra fiecarui borcan asezam crengute de visin, stejar, marar si telina.
Acoperim cu un capac (sau putem pune un castronel)pe gura fiecaruia si lasam pana a 2 a zi in bucatarie.
A 2 a zi,punem ciolofan,prindem cu un elastic si dam castravetii la loc racoros pentru a-i servi mai spre iarna!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii