Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
Spalam bine castravetii si gogonelele.
Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari, eu am pus in 3 borcane de 3 kg).
Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sarea si otetul.
Lasam sa dea cateva clocote bune.
Curatam radacinile de hrean,le spalam,le taiem bucati si le punem in borcane.
Usturoiul il curatam,il spalam,il taiem feliute si il repartizam in borcane.
Dupa ce saramura a dat cateva clocote,o turnam in borcane(ATENTIE:sub borcane puneti o coada de lingura sau o lama de cutit ca sa nu cumva sa vi se crape borcanele).
Deasupra fiecarui borcan asezam crengute de visin, stejar, marar si telina.
Acoperim cu un capac (sau putem pune un castronel)pe gura fiecaruia si lasam pana a 2 a zi in bucatarie.
A 2 a zi,punem ciolofan,prindem cu un elastic si dam castravetii la loc racoros pentru a-i servi mai spre iarna!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii