Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
Spalam bine castravetii si gogonelele.
Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari, eu am pus in 3 borcane de 3 kg).
Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sarea si otetul.
Lasam sa dea cateva clocote bune.
Curatam radacinile de hrean,le spalam,le taiem bucati si le punem in borcane.
Usturoiul il curatam,il spalam,il taiem feliute si il repartizam in borcane.
Dupa ce saramura a dat cateva clocote,o turnam in borcane(ATENTIE:sub borcane puneti o coada de lingura sau o lama de cutit ca sa nu cumva sa vi se crape borcanele).
Deasupra fiecarui borcan asezam crengute de visin, stejar, marar si telina.
Acoperim cu un capac (sau putem pune un castronel)pe gura fiecaruia si lasam pana a 2 a zi in bucatarie.
A 2 a zi,punem ciolofan,prindem cu un elastic si dam castravetii la loc racoros pentru a-i servi mai spre iarna!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii