autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati pentru iarna

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
3 - 4 kg castraveti, piper boabe, coriandru boabe, 5 l apa, 5 linguri sare, 5 linguri zahar, 100 ml otet, boabe de mustar, hrean, usturoi, o ceapa rondele, rondele de morcov, marar uscat, 1 pliculet conservant

Dificultate: Redusa Timp: 1h

107 voturi

Mod de preparare

Castravetii se spala , se zvanta si se aseaza in borcan.
Pentru un borcan de 5 litri: 5 l apa, 5 linguri sare, 5 linguri zahar,100 ml de otet din vin, un pachetel conservant, piper boabe,boabe de coriandru, boabe mustar,usturoi,ceapa rondele,marar uscat,rondele de morcov. Se amesteca totul pina se topesc sarea si zaharul si se toarna peste castravetii din borcan.
Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean si marar uscat.
Se leaga borcanul cu celofan si se pune pentru iarna.
Castravetii vor fi tari si se pot pastra pana vine caldura mare vorba lui Caragiale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate , in saramura

Muraturi asortate , in saramura

Conopida alba si frumoasa de desface in buchetele, morcovul frumos si proaspat se taie in rondele,varza

38 voturi    17 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de ardei kapia

Pasta de ardei kapia

Ardeii, bine copti, fara urme de fermentare, spalati,curatati de seminte si cotoare, ii trecem prin

19 voturi    13 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    sebastian (Maestru bucatar):

    reteta cu 5 l apa,5lingui sare,5 linguri zahar 100 ml.otet si 4 kg.castraveti este pentru 2 borcane a 5 l.total gresita reteta !

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2014

    sunt deliciosi...ii recomand cu drag...

  • Fara foto

    Natalia Rusu , 30 iunie 2014

    am să încerc

  • Fara foto

    Tatiana Paulescu , 24 iunie 2014

    foarte buna reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      multumesc mult...

    • Fara foto

      Geanina , 24 septembrie 2013

      Foerte bun

    • Fara foto

      bvfggj , 13 septembrie 2013

      c-am complicata reteta...

    • Fara foto

      Dorina Ciorba , 10 septembrie 2013

      ..sper sa fie buni...incerc si reteta asta.

    • Fara foto

      Daria Istrati Antonio Karina , 11 iulie 2013

      gustos

    • Fara foto

      Craciun Lenuta , 09 iulie 2013

      acum iamm pus.

    • Fara foto

      Maria Denisa Burada , 07 iulie 2013

      cred ca sunt o bunatat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Va multumesc mult...Intr-adevar sunt deliciosi...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Cred ca sunt o bunatate,eu folosesc Pikant fix iute.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      La fel ii pregatesc si eu,desi unele persoane.... nu folosesc conservant.Fara conservant se balaosesc si nu tin pana in primavara.Feicitari draga Valentina.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Da sunt buni castravetii murati si cu cativa catei de usturoi.Exista in comert plicuri speciale ptr. muraturi ce contin boabe de piper,ienibahar,mustar etc.

    • Fara foto

      vera , 03 august 2009

      La noi se numesc castraveti bulgaresti, cred ca sunt ft buni, o sa pregatesc si eu dupa reteta ta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Eu nu folosesc usturoi la castravetii in otet, decat foarte putin pentru gust.Am sa pun s eu un borcan dupa reteta asta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Sunt asa de buni cu usturoi...! Dar eu nu pun zahar... Adaug si niste conopida si o varza mica rosie.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Castraveti murati cu usturoi inca nu am mancat dar cred ca au un gust deosebit.Felicitari pentru idee:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

107 voturi

Ingrediente

  • 3 - 4 kg castraveti
  • piper boabe
  • coriandru boabe
  • 5 l apa
  • 5 linguri sare
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml otet
  • boabe de mustar
  • hrean
  • usturoi
  • o ceapa rondele
  • rondele de morcov
  • marar uscat
  • 1 pliculet conservant

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

sunt deliciosi...ii recomand cu drag...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Magiun de prune