Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia.
Curatam usturoiul si hreanul pe care il taiem apoi fasii.
Borcanele sunt spalate si uscate dinainte.
Asezam pe fundul borcanelor frunze de visin, marar si telina, si usturoiul.Apoi cladim castravetii in borcan si pe margini punem ardeii iuti si feliile de hrean.Daca va place usturoiul mult, mai puteti pune 1-2 catei.
Intr-un vas pregatim apa cu otetul si Pikant fix-iute, o punem pe foc si o lasam sa fiarba 5 minute, invartind continuu.In apa am mai pus frunze si usturoi.Dupa ce a fiert, gustam apa si daca e cazul se mai poate asezona.
Compozitia fierbinte o turnam peste castraveti si apoi inchidem( sigilam) borcanele cu capace etanse.
Aceste muraturi nu mai necesita sterilizare.
Pregatim o cutie pe care am captusit-o cu paturi, in care vom pune borcanele cu muraturi, le acoperim bine si le lasam asa pina cand se racesc.
Apoi le scoatem si le depozitam in camara , la loc racoros si intunecos.
Ne vom bucura de ele la iarna, alaturi de o friptura.....
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/castraveti-murati-pikant-fix-iute.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii