autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Cataief cu nuca si branza dulce-specific tarilor arabe in Ramadan

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 21 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 21 august 2013

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru cataief, -1 cana si jumatate de faina, -1 cana si jumatate apa, -3/4 lingurita drojdie uscata, -1 lingurita zahar, -1 varf de cutit de sare, -ulei de porumb pentru uns tigaia, Pentru umplutura de nuca, -150gm nuca zdrobita in piulita, -50 gm zahar pudra, -2 lingurite scortisoara pudra, -1 cana de cafea stafide, Pentru umplutura de branza, -150 gm branza dulce zdrobita sau rasa pe razatoarea mare, -1 cana de cafea stafide, -1/2 lingurita vanilie, -2 linguri zahar pudra, Pentru siropul de zahar, -1 cana apa, -2 cani zahar, -2 linguri zeama de lamiae, -2 linguri apa de roze

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Cataief
Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata.
Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta .
Se pune o lingura si jumatate din mixtura de aluat.Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.
Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Siropul de zahar
Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor.
Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistent asemanatoare cu mierii de albine.
Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.
Se umplu placintele cu nuca sau branza; se preseaza capetele.
Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar.
Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop.
Se pun pe un platou si se servesc calde.
Pofta buna!
Cataieful este prajitura caracteristica lunii de post musulman - Ramadan.
Se mai poate umple cu fistic, curmale sau frisca.
Toate cofetariile pregatesc placintele inainte de Iftar( cina dupa postul zilnic) ; cand nu am timp cumpar 1/2kg placinte si doar le umplu inainte de cina.
La aceasta prezentare am folosit placinte de la cofetarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataief cu nuca si branza dulce-specific tarilor arabe in Ramadan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Friganele cu topping de afine

Friganele cu topping de afine

Se taie franzela in felii . Se amesteca zaharul pudra cu laptele , iar ouale se bat spuma. Se trece

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu ciocolata si banane

Clatite cu ciocolata si banane

Se pun ouale intr-o oala si se bat. Se adauga faina si zahar. Se amesteca pana cand compozitia se

17 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    Au iesit atat de bune inca nu am apucat sa mananc decat o bucatica mica. :) Voi repeta reteta cat de curand. Multumesc.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    qadur gabriela , 05 iunie 2016

    sunt f bune

  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2013

    sint delicioase,insa mie imi plac tare mult si cu umplutura de nuca si nuca de cocos,iar siropul il fac putin mai acrisor

  • Fara foto

    Coca Buse , 29 august 2013

    Este un desert superb.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      cu siguranta e bun dar si foarte dulce!!!

    • hanan

      hanan (Bucatar) , 14 august 2011

      Am incercat acesta reteta si a iesit foarte bine.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

      Foarte interesanta reteta , nu am mancat niciodata asa ceva !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte bine arata, desigur deliciosi, mie imi plac cu stafide, un deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Imi place enorm si am salvat reteta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Cred ca este tare buna,doar ca sunt prea multe stafiede dupa gustul meu.Salvat reteta.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      nu am mancat niciodata cred ca-i delicios

    • Fara foto

      husni , 24 februarie 2010

      Imi place Cataieful,mi ales cu brinza. Am salvat reteta de aluat;eu,cumpar de gata.N-am facut niciodata.M-ai incurajat.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Interesanta reteta si apetisanta..

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Yammy, yammy! Cred ca e foarte buna.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru cataief
  • -1 cana si jumatate de faina
  • -1 cana si jumatate apa
  • -3/4 lingurita drojdie uscata
  • -1 lingurita zahar
  • -1 varf de cutit de sare
  • -ulei de porumb pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura de nuca
  • -150gm nuca zdrobita in piulita
  • -50 gm zahar pudra
  • -2 lingurite scortisoara pudra
  • -1 cana de cafea stafide
  • Pentru umplutura de branza
  • -150 gm branza dulce zdrobita sau rasa pe razatoarea mare
  • -1 cana de cafea stafide
  • -1/2 lingurita vanilie
  • -2 linguri zahar pudra
  • Pentru siropul de zahar
  • -1 cana apa
  • -2 cani zahar
  • -2 linguri zeama de lamiae
  • -2 linguri apa de roze

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

qadur gabriela

sunt f bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Rulada cu budinca si sos de zmeura